İran'dan Erbil açıklaması!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh, Devrim Muhafızları'nın Erbil'deki bazı hedeflere yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 14.03.2022 12:37:32 / Güncelleme: 14.03.2022 13:15:50 / Dünya
Destek için 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, "Irak Kürdistan Bölgesi'nin Erbil şehrinde bulunan işgalci siyonist rejime ait merkeze 12 füze atılmasını" değerlendirdi.

"Iraklı yetkililerin Devrim Muhafızlarının icra ettiği operasyon" ile ilgili açıklamalarına yanıt veren Hatipzade, "Komşularımızdan birinin İran için bir tehdit merkezi haline gelmesi kesinlikle kabul edilemez. Siyonist Rejim defalarca Irak toprakları üzerinden İran'ı tehdit etti ve aynı zamanda bu bölgede (Irak Kürdistan Bölgesi) İslam Devrimi karşıtı terör gruplarının toplandığına tanık olduk. Irak merkezi hükümetini, ortak sınırlarınızın İran için güvensiz hale gelmesine izin vermemesi konusunda defaatle uyardık ve siyonistlerin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetleri hakkında ikazda bulunduk. Irak'ın bu tür eylemlere bir an önce son vermesi gerekiyor. İşgalci rejim de tüm üsleri konusunda bilgi sahibi olduğumuzu bilmeli." dedi.

Etiketler: