Irak, İran'a protesto notası verdi

Irak Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi'nin Erbil'e düzenlenen füzeli saldırı nedeniyle bakanlığa çağırılarak nota verildiğini bildirdi.

Ekleme: 13.03.2022 22:40:12 / Güncelleme: 14.03.2022 00:50:48 / Güncel
Destek için 

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bağdat büyükelçisini (İrec Mescidi) çağırdı ve kendisine Irak hükümetinin Erbil kentine yapılan roket saldırısıyla ilgili protestosunu dile getirdi." dedi .

Irak hükümeti, İran topraklarından Erbil'e füze fırlatılmasını uluslararası ilke ve normların ihlali olarak gördüğünü ve bu konuda diplomatik kanallar aracılığıyla İran yönetiminden "açık ve net açıklamalar" talep ettiğini bildirdi.

Pazar gecesi, Irak Kürdistanı'nın Erbil şehrine füzeli saldırı düzenlendi. Irak medyasına göre inşaat aşamasındaki ABD Başkonsolosluğu binasının yakınında çok sayıda roket patladı.  Olayda can kaybı yaşanmazken, bir mahalle sakini hafif şekilde yaralandı.

Bir dizi Arap medyası, füzelerin işgalci siyonist rejimin istihbarat ağı "Mossad"ın bulunduğu yerin hedef alındığı bildirdi ancak Irak Kürdistanı yetkilileri bu tür yerlerin Erbil topraklarında bulunmadığını ifade etti.

Daha sonra, İran Devrim Muhafızları Ordusu, yaptığı açıklamayla saldırıları üstlendi ve işgalci Siyonist rejime ait Erbil'deki merkezi hedef aldıklarını ifade etti. (İLKHA)