Erbil'de israil üssü var mı? Araştırılacak

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Mukteda es-Sadr’ın, Erbil’i hedef alan saldırı hakkındaki iddiaların araştırılması için bir araştırma komisyonu kurulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Ekleme: 13.03.2022 18:59:19 / Güncelleme: 13.03.2022 18:59:19 / Dünya
Destek için 

 

Rudaw'ın ahberine göre Kürdistan yönetimi Erbil'de siyonist rejime ait unsurların olup olmadığına dair ortak bir komisyon kurmaya hazırlanıyor

Mesud Barzani ile Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde iki lider saldırı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Barzani ile Sadr, saldırının nedeninin “İsrail'in Erbil'deki üssü olduğu” yönündeki iddiaları araştırmak üzere bir komisyon kurulması konusunda anlaştı.

Sadr, Erbil saldırısını yetkililerle görüşmek için "özel operasyon odası" kurdu

Mukteda es-Sadr’ın, Erbil'e yönelik füze saldırılarını ülke içi ve dışından siyasi liderlerle görüşmek üzere "özel operasyon odası" kurduğu bildirildi.

Konuya dair Sadr’ın ofisinden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, mahiyetine ilişkin detay verilmeksizin Sadr’ın ülke içi ve dışından siyasi liderler ve hükümet yetkilileriyle Erbil saldırısını görüşmek üzere "özel operasyon odası" oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca saldırının ülkenin ve vatandaşlarının güvenliğini hedef alan "eşi görülmemiş riskli bir eylem" olduğu kaydedildi.