Cizre’de Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı

Şırnak’ın Cizre Kaymakamlığı ve Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Cizre’de güvenli ortamda eğitimi sağlamak, mesleki eğitimi iyi kılmak amacı ile “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Ekleme: 13.03.2022 15:50:09 / Güncelleme: 13.03.2022 15:50:09 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Yapılan protokol kapsamında, okulların ve okulların çevre güvenliğinin sağlaması, uyuşturucu ile mücadele etmek, okullarda oluşabilecek adli ve idari olayları aydınlatmak önleyici her türlü desteği sağlamak amacı ile Kent Güvenlik Yönetimi Sistemine Entegre (KGYS) ihtiyacı olan okullara kamera takmak,  öğrenci sayılarının fazla olduğu okullara bilgisayar ve projeksiyon desteği sunmak,  öğrencilerin teorik anlamda öğrendikleri Fen ve Teknoloji – Matematik - Mühendislik alanlarındaki uygulamaları pratiğe dönüştürebilmeleri amacıyla ( FETEMM) atölyelerinin belirlenen okullara kurmak, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla ilk etapta 10 bin öğrenciye kitap desteği sunmak amaçlanıyor.

6 maddelik protokol, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekil Mehmet TUNÇ ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İKE arasında imzalandı. (İLKHA)