Gaziantep’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

Gaziantep’te İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı dolayısıyla “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” programı gerçekleştirildi.

Ekleme: 12.03.2022 17:05:13 / Güncelleme: 12.03.2022 17:05:40 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep Lisesi tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda Gaziantep Lisesi Müdürü Mehmet Kürşat Hamurlu tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı.

Ardından Gaziantep Lisesi öğrencileri ve okul müdür yardımcısı tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiiri seslendirildi.

Devamında Tük Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından Mazi ve Ati’nin Destanı isimli tiyatro gösterisi düzenlendi.

Akabinde Şahinbey Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasını İlkokul kategorisi 1’incisi Hatice Karslıgil İlkokulu öğrencileri tarafından gösteri düzenlendi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın ardından Vali Gül ve beraberindekiler, merkezin salonunda açılan İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sergisi’ni gezdi. (İLKHA)