Vali Karaloğlu: Bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi dinmesin

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Diyarbakırlı 19 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Mücadele Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi.

Ekleme: 12.03.2022 10:10:09 / Güncelleme: 12.03.2022 10:10:09 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere, "Millî Mücadele Madalyası Tevcih Töreni" düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Toplantı Salonu'nda yapılan törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'na Diyarbakır'dan katılıp gazi olan 358 kişinin olduğunu söyledi.

Bu topraklardaki fedakârlıkların önemine vurgu yapan Karaloğlu, geçmişte Kıbrıs'ta büyük sorunların yaşandığını dile getirerek "Orada yaşanan sıkıntılar sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak 1974 yılında adaya müdahale etmek zorunda kaldı. Kıbrıs'ta olanları bugün değerlendirdiğimizde olayın fotoğrafını daha net görüyoruz. Onlar bugün Doğu Akdeniz'de verilen mücadeleyi o günden görüyorlardı." dedi.

"Akdeniz 850 yıldır evimizdir." ifadesini kullanan Karaloğlu, bu toprakları kıyamete kadar vatan kılmak için sırası gelen herkesin mücadeleye ve fedakârlığa devam edeceğini söyledi.

Karaloğlu, "Verilen bu mücadeleyle inşallah bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın. Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin. Gazilerimizin bize bırakmış olduğu hatıratı birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle koruyalım diye temenni ediyoruz. Gazilerimize ve şehitlerimize millet olarak her zaman şükran duyuyoruz. Bu toprakları kıyamete kadar vatan kılmak için sırası gelen herkes mücadeleye, fedakârlığa devam edecek. Madalyalarımızın gazilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Tören, madalya ve beratların takdim edilmesiyle son buldu. (İLKHA)