Malatya’da bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla stant açıldı

Yeşilay Malatya Şubesi alkol, sigara, kumar, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ve insanları bilgilendirmek amacıyla adliye binasında stant açtı.

Ekleme: 11.03.2022 14:25:12 / Güncelleme: 11.03.2022 14:25:12 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Açılan standı ziyaret eden ve Yeşilay Malatya Şube Başkanı Burak Ata’dan bilgiler alan Vali Aydın Baruş, toplumun dinamiklerini alt üst eden, ailelerin huzurunu, birlikteliğini engelleyen bağımlılıkların engellenmesine yönelik çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Alkol, sigara, kumar, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ve insanları bilgilendirmek amacıyla standı açtıklarını belirten Şube Başkanı Burak Ata, “Yeşilay ve YEDAM’ı tanıtarak insanları bilgilendirmek, bilinçlendirmek istedik, bu sebeple çeşitli dokümanlar ve broşürler hazırladık. Özellikle adliye binasında stant açmamızın nedeni çeşitli bağımlılıklar nedeniyle bir şekilde suça sürüklenmiş gençleri ve suça karışmış vatandaşları bağımlılık konusunda bilgilendirmek” olduğunu söyledi.

Vali Aydın Baruş ise toplumun dinamiklerini alt üst eden, ailelerin huzurunu, birlikteliğini engelleyen bağımlılıkların engellenmesi, çözüm yolları geliştirilmesi ve bağımlılıklarla mücadele kapsamında Yeşilay ve YEDAM’ın çok önemli bir role sahip olduğunu söyleyerek Yeşilay Malatya Şube Başkanı nezdinde tüm üyelere teşekkür ederek ve başarılar diledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ve Baro Başkanı Onur Demez de stant incelemesinde Vali Baruş’a eşlik etti. (İLKHA)