Bitlis'te bahar kışa döndü 162 köy yolu ulaşıma kapandı

Üç gündür kentte aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 162 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekleme: 11.03.2022 11:25:11 / Güncelleme: 11.03.2022 11:25:11 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin en fazla kar alan ili Bitlis, yeniden beyaza büründü. Bahar mevsimi beklerken, kış geri döndü. Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı nedeniyle kapan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçmesi beklenirken, Bitlis'te kuvvetli ve yer yer yoğun geçmesi tahmin ediliyor.

Gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli kar ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgara bağlı tipi şeklinde kar yağışı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ uyarısı

Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar