İbrahim Kalın: Rusya'ya yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, güven kanalını açık tutmak için Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamayı düşünmediğini söyledi.

Ekleme: 11.03.2022 07:15:12 / Güncelleme: 11.03.2022 07:15:12 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Savaşın bitmesi için nihai kararı Putin'in vereceğini söyleyen Kalın, Türkiye'nin Rusya'ya yaptırımlar uygulamayacağını belirterek, "Güven kanalını açık tutmak istiyoruz. Ruslarla iletişim hatlarını açık tutmak istiyoruz. Ve tabii ki ekonomimizin etkilenmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Savaşın insani yönünün korkunç olduğunu ve son bulması gerektiğini vurgulayan Kalın "Biz çabaları koordine ediyoruz, tahliyeleri gerçekleştiriyoruz, tıbbi yardım gönderiyoruz. Diğer çeşit yardımları gönderiyoruz. Onlar önemli elbette. Ancak dürüst ve gerçekçi olmak gerekirse bunlar (yardımlar) savaşı durdurmak için yeterli değil. Bu savaşı durdurmanın stratejik hedefine odaklanıyoruz. Ve bu dikkatli ve özenli bir diplomasiyi icap ettiren çok fazla devlet adamlığı gerektiriyor. Aynı zamanda insani trajediye kulak vermek insanoğlu olarak hepimizin bir görevidir" şeklinde konuştu. (İLKHA)