Yurt Dışındaki Filistinliler Herzog'un Türkiye'de kabul edilmesini kınadı

​Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterliği, işgal rejimi yöneticisi Isaac Herzog'un Türkiye ziyaretini ve bu ziyaretten doğacak tüm anlaşmaları kınadığını açıkladı.

Ekleme: 10.03.2022 18:45:14 / Güncelleme: 10.03.2022 18:46:06 / Güncel
Destek için 

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterliği, yaptığı yazılı açıklamayla işgal rejimi yöneticisi Isaac Herzog'un Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.

Açıklamada, Herzog'un Türkiye ziyaretinin Kongre tarafından büyük bir endişe ve hoşnutsuzluk ile izlediği, bu ziyarette iki taraf arasında yapılacak anlaşmalara da karşı olunduğu vurgulandı.

Her kim tarafından ve her hangi gerekçeyle olursa olsun siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduğunu bildiren Kongre, "Normalleşme tüm bölge açısından tehlike oluşturmaktadır. Bu çerçevede Filistin ve başkaları açısından olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti açısından da tehlike arz etmektedir." dedi. 

Türkiye'nin Filistin davasına ve liderliğine verdiği desteğin takdir edildiği açıklamada, bu desteğin her iki tarafın lehine olacak şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulandı. 

Açıklamada, "Filistin'e desteğin en önemli şekillerinden biri de; siyonist işgalle normalleşme ve ilişkilerin her türlüsüne karşı durmak, bunun güçlendirilmesi için değil bitirilmesi için çalışmaktır." denildi. (İLKHA)