Molla Emin Tetik: Gençlere altın ve çeyizi değil ahlak ve dindarlığı ön koşul olarak koyalım

Aile kurumunun ilk adımı olan evliliğin hayat pahalılığı nedeni ile zorlaştırıldığını ifade eden Molla Emin Tetik, gençlerin önüne konulan çeyiz ve altın gibi sebeplerin evliliği zorlaştırdığına dikkat çekti.

Ekleme: 10.03.2022 17:05:12 / Güncelleme: 10.03.2022 17:25:03 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünyada da ahirette de huzura, mutluluğa, berekete ve cennete ulaştıran kıymetli bir başlangıç olan evliliğin ehemmiyetine değinen Molla Emin Tetik, Hazreti Muhammed'in (sav) ‘kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ hadisine atıfta bulunarak evlilikte aranması gereken şartın altın ve çeyiz değil güzel ahlak ve dindarlık olması gerektiğine vurgu yaptı.

Günümüzde çoğu gencin ekonomik sıkıntılardan, altın ve ev eşyalarının pahalılığından dolayı evlenemediğini veya düğününü geciktirdiğini belirten Tetik, düğünlerde her iki tarafın da birbirlerine kolaylık sağlaması gerektiğini belirtti.

“Peygamberimiz evlilik konusunda ‘kolaylaştırınız zorlaştırmayınız’ diye buyuruyor”

Molla Emin Tetik

Gençlerin önüne maddi engellerin çıkarılmaması gerektiği belirten Tetik, “Evlilik çok önemli bir müessesedir. Çünkü haramın, ifsadın ve bozgunculuğun önünü kesen bir kurumdur. Bu nedenle aileler evlilik konusunda gençlere ellerinden geldiğince kolaylaştırıcı olması gerekiyor. Evlilik konusunda Resulallah şöyle buyuruyor: ‘dindar ve ahlaklı bir kişi sizden evliliği talep ettiğinde onu evlendiriniz.’ Sahabe, başka kusurları da varsa diye soruyor ama Peygamber Efendimiz bu sözünü 3 kez tekrarlıyor.” şeklinde konuştu.

“Çok fazla maddi isteklerin öne sürülmesi gençlerin evlenme hevesini kırıyor”

Peygamber Efendimizin evlilik konusunda maddiyata önem veremediğine dikkat çeken Tetik, “Kişi yeter ki evlendikten sonra aile ve çocuklarının nafakasını çıkarabilsin. Bu evlilik için yeterli görülmüş İslam dininde. Bugünkü anlayış ise ev, araba, iyi bir işi şartını öne sürüyor. Herkesin bir işi olsun ama herkesin mükemmel işi olamaz. Peygamberimizin emrettiği gibi ‘kolaylaştırınız zorlaştırmayınız’ hayat çok pahalı bir hale geldi ve o kadar maddi isteklerin öne sürülmesi gençlerin evlenme hevesini kırıyor. Evlenemeyen gençler günaha meylediyor. Kız ve erkek kardeşlerimizin günaha bulaşmasını istemiyor isek önlerini açmamız gerekiyor.” diye belirtti. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar