10 kişinin 8 ayda ördüğü Selçuklu halısı, İngiltere yolunda

Halı restorasyonu ve geleneksel halı dokumacılığıyla ön plana çıkan Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde, Selçuklu motifleriyle dokunan 120 metrekarelik halı, Birleşik Krallık'taki bir sarayda kullanılacak.

Ekleme: 10.03.2022 11:35:26 / Güncelleme: 10.03.2022 11:35:26 / Güncel
Destek için 

Halıları ilmek ilmek işleyerek dokuduklarını, tamirini ve bakımını yaptıklarını vurgulayan Sultanhanı Belediye Başkanı ve halı atölyesi sahibi Fahri Solak, şöyle konuştu:

"Halımız, 25'e 25 düğüm kalitesinde. Bu, düğüm sıklığı anlamına geliyor. Halı, 8 ayda 10 çalışanın attığı düğümlerle tamamlandı. Dört ay da kök boya ve yün işleriyle uğraştık, yani halımız yaklaşık bir yılda hazırlandı. Sultanhanı ustaları sultanların sarayına pek çok halı üretti. ABD'de bir saraya halı gönderdik ardından İngiltere'deki Buckingham Sarayına yine halı gönderdik. Bu halımız da Birleşik Krallık'taki bir saraya gidiyor. Bunlar bizi çok sevindiriyor. Halılarımızla hem ülkemizi hem de ilçemizi tanıtıyoruz. Ustalarımız, halı sektöründe en iyisini yapmak için sürekli kendilerini geliştiriyor. Hem imalat hem de restorasyon en güzel halılar burada yapılıyor."