Batman Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Stokçuluk yapanlara en ağır cezalar verilmeli

Türkiye’de ne yağ ne de hububat ürünlerinde hiçbir sıkıntının olmadığını belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Ekleme: 10.03.2022 09:55:10 / Güncelleme: 10.03.2022 09:55:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Ziyarette, son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan yağ ve hububat hakkında açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Türkiye’de ne yağ ne de hububat ürünlerinde hiçbir sıkıntının olmadığını söyledi.

Dedikoduların yağ ve hububat ürünlerinde fiyatların artışına sebebiyet verdiğini, devlet başta olmak üzere halkın bu duruma prim vermemesini isteyen Aydiş, stokçuluk yapanlara ise en ağır cezaların verilmesi gerektiğini belirtti.

“Bir yıl dışardan hiç yağ gelmese dahi kesinlikle yağ sıkıntısı olmaz”

Ülkede en ufak bir yağ sıkıntısının olmadığına dikkat çeken Aydiş, “Ulusal basında ‘yağ, buğday ve diğer ürünlerin sıkıntısı var’ şeklinde haberler çıktı. Esasında şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye’de en ufak bir yağ sıkıntısı söz konusu değil. Trakya ve diğer illerdeki arkadaşlarla görüştüğümde yağ stoklarının fevkalede fazla olduğu söylendi. Bence bir seneye kadar Türkiye dışardan hiç yağ almasa dahi kesinlikle yağ sıkıntısı olmaz.” dedi.

“Hiçbir üründe sıkıntı söz konusu değil”

Yağ, hububat ve diğer ürünlerde de ülkeler arasında ihracat ile ithalatın yapıldığını belirten Aydiş, şöyle devam etti:

“Türkiye’de tarımda en ufak bir sıkıntı söz konusu değil. Hiçbir üründe sıkıntı söz konusu değildir. Vatandaşlar bazen marketlere gidiyor, 5 yağ alıyor. Bu duruma hayret ediyorum. Bana göre 5 yağ alan şahıs stoka sebebiyet veriyor. Diğer ürünlerde de aynı şekilde… En ufak dedikodu dahi bu gibi şeylere sebebiyet veriyor. Bana göre devletin bu konuda caydırıcı cezaları olması lazım.”

“Stokçuluk yapanlara en ağır cezalar verilmelidir”

Stokçuluk yapıp fiyat artışlarına sebebiyet verenlere caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden Aydiş, “Stokçuluk yapanlara en ağır cezaların verilmesi lazım. Ama herkese de haksızlık yapmamak lazım. Bütün marketleri de suçlamamak lazım. Yapanlarda vardır. Devlet tarafından yapanlara en ağır cezaların verilmesi taraftarıyım.” diye konuştu.

“Türkiye’de 83 milyon insanı doyuracak tarım ürünleri var”

Türkiye’de yeterince tarım ürünlerinin olduğuna işaret eden Aydiş, son olarak şunları söyledi:

“Fakat Ziraat Odası Başkanı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye tarımı insanları aç bırakmaz. Türkiye’de her şey var. Eksikler, hatalar yok mu var. Bizde de, çiftçide de var. Devletin de yapması gereken şeyler var. Her şeyi de devletin, çiftçinin üzerine atmamalıyız. Yani Türkiye’de 83 milyon insanı doyuracak tarım ürünleri vardır. Hiç kimse merak etmesin.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar