MESOB Başkanı Keskin: Ulusal marketlere akın edilmesi stokçuların işine yarar

​Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, vatandaşların ulusal marketlere hücum ederek karaborsacıların iştahını kabartmamaları gerektiğini belirterek, ihtiyaçları kadar alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.

Ekleme: 09.03.2022 19:20:16 / Güncelleme: 09.03.2022 19:26:04 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Esnaf ve Sanatkar Odalarının 2022 yılı olağan genel kurul süreci Arapgir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın gerçekleştirilen genel kurulu ile tamamlandı.

Arapgir Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 2022 yılı olağan genel kurulu Arapgir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Arapgir Belediye Başkan Vekili Basri Yılmaz, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Bulut, Arapgir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlker Özan, Arapgir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Urla ve oda üyeleri katıldılar.

Genel kurulda mevcut başkan Şenol Sekizsu tek liste ile yeniden aday olarak başkan seçildi.

“Sıkıntı içindeyiz, sıkıntılar var”

Genel kurulda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkar camiamız başta olmak üzere ülkemiz büyük bir sıkıntı içerisinde. Ama siyaset gözetmeden, siyaset üstü olarak esnaf ve sanatkar camiası olarak bu zorluklara göğüs gereceğiz. Muhalefetiyle, iktidarıyla, partisiyle herkesin bu devlete sahip çıkması lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz, ülkemizin etrafı ateş çemberi. Çevremizdeki coğrafyalarda savaşlar var. Ülkemizin ithalatta bazı alanlarda dışa bağımlı olması nedeniyle bazı sektörlerde önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları atlatmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız.” dedi.

“İhtiyaç fazlası alışveriş stokçuların ve karaborsacıların ekmeğine yağ sürer”

Keskin “İsraftan kaçınmak zorundayız. Özellikle vatandaşımız ulusal marketlere hücum etmesin. Evimize 5 litre lazımsa ihtiyacımız olan 5 litre yağı alalım. Eğer 20 litre yağ alırsak stokçuların ve kara borsacıların iştahını kabartırız, onların ekmeğine yağ süreriz. Vicdanlarını cüzdanlarına koyanlar, Allah’tan korkmadan depolarda bir ile yetecek yağ var, şeker var, tuz var.  Her tarafta bu stokçular var. Malatya'da da var bu stokçulardan. Başta Sayın valimiz olmak üzere tüm ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Vatandaşımız ulusal marketlere akın ederek bu stokçulara ve karaborsacılara fırsat vermesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum. Türkiye’de hiçbir zaman kıtlık olmayacak. Vatandaşımız ulusal marketlere akın ederek stokçuların ve kara borsacıların ekmeğine yağ sürmesin. Alışverişler de ihtiyacımız olanı kadar alalım. İhtiyacımız olmayanı raftan indirmeyelim.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar