Malatya’da ahlaksızlığı teşvik eden çıplak heykele bir tepki de hukukçulardan

Türkiye için utanç tablosu olan çıplak heykelin mahkeme yoluyla yıkılması için başvuruda bulunduklarını kaydeden Hukukçu Mehmet Mustafa Özünver, geniş bir hukukçu kitlesiyle çalıştıklarını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Ekleme: 09.03.2022 17:55:17 / Güncelleme: 09.03.2022 17:55:17 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Malatya şehir merkezinde, Kanalboyu'nda Orduevi ile Hürriyet Parkı arasında bulunan bulvarda yer alan Mustafa Kemal heykelinin yanındaki çıplak erkek heykeline halkın tepkisi her geçen gün daha da artıyor.

Çıplak heykele, Öğretim Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlardan sonra bir tepki de hukukçulardan geldi.

Müslüman bir ülkede, çıplak bir figürün çarşının en merkezi yerine konulmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını, figürün yakınında okul ve karşısında park bulunduğunu belirten Malatyalılar, aileleriyle buradan utanarak geçtiklerini, heykelin çıplaklığı ve ahlaksızlığı ön plana çıkardığını dile getirerek kaldırılması talebinde bulunmuşlardı.

Avukat Mehmet Mustafa Özünver, şehir merkezinde tamamıyla çıplak olan ve elinde bayrak bulunan heykel ile mukaddes değerlere bağlı gençliğin özdeşleştirilmesinin, hakaretten başka bir anlam taşımadığına dikkat çekerek, bu konuda geniş bir hukukçu kitlesiyle çalıştıklarını ve halkın manevi değerlerine aykırı heykelin mahkeme kararıyla yıkılması için başvuruda bulunduklarını kaydetti.

“Şehrin merkezinde bulunan ve halkın manevi değerlerine aykırı bu heykelin kaldırılması gerekmektedir”

Av. Mehmet Mustafa Özünver

Avukat Özünver, “Dönemin iktidarı tarafından 1947 yılında yaptırılmış bulunan heykel, Malatya için utanç tablosu olarak şehrin tam göbeğinde durmaktadır. Tamamıyla çıplak olan ve elinde mukaddes Türk bayrağımız bulunan heykel ile mukaddes değerlerine bağlı gençliğimizin özdeşleştirilmesi, hakaretten başka bir anlam taşımamaktadır. Şehrin merkezinde bulunan ve halkın manevi değerlerine aykırı bu heykelin kaldırılması gerekmektedir.” dedi.

“Türkiye'de heykeller söz konusu olduğundane yazık ki çekingen davranılıyor”

Çıplak genç olarak ifade edilen heykelin elindeki Türkiye bayrağının alenen aşağılandığını kaydeden Özünver, “2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunun 7 maddesi ‘Türk bayrağı, layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz’ hükmünü amirdir. Ayrıca bu hususta ilgili idareye sorumluluk yüklenmektedir Türk bayrağı ile korunan ise milletimizin manevi veçhesidir. Söz konusu çıplak heykel ile doğrudan Türk bayrağı ve milletimizin manevi değerleri aşağılanmaktadır. 75 senedir Malatya'nın göbeğinde sergilenen ve milletin manevi değerleri ile Türk bayrağının aşağılanmasına sebebiyet veren bu heykele, neden göz yumulduğunu da anlayabilmiş değiliz. Heykelin yapılmasından bu yana milletimiz tarafından çok ciddi tepkiler verilmesine rağmen ne yazık ki ülkemizde heykeller söz konusu olduğunda çekingen davranılmaktadır.” diye serzenişte bulundu.

“Bu hususta genişçe bir hukukçu kitlesi ile çalışmaktayız ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız”

Özünver, “Bu hususta genişçe bir hukukçu kitlesi ile çalışmaktayız. Bayrağına ve milli değerlerine bağlı tüm meslektaşlarımız ile vatandaşların desteğini istiyoruz. İnanıyoruz ki bu aşağılanma verilen bu tepkilerle sonlandırılacak ve sadece Malatya için değil tüm Türkiye için utanç tablosu olan bu heykel kaldırılacaktır. Sürecin sonuna kadar bu işin takipçisi olacağımızı açıkça ifade etmek isteriz.” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar