Umut Kervanından hayırseverlere çağrı: Hem vergiden hem de zekâttan...

Hayırseverlere çağrıda bulunan Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, “Özellikle büyük gıda toptancılarına sesleniyoruz, kurumumuza verdiğiniz yardımlarınızı hem vergiden hem de zekâttan düşebilirsiniz.” dedi.

Ekleme: 09.03.2022 13:30:12 / Güncelleme: 09.03.2022 14:10:13 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayı öncesi yardım faaliyetlerine hız veren Adana Umut Kervanı, daha fazla aileye ulaşmak için hayırseverlerin kendilerini bir köprü görüp yardıma muhtaç ailelere ulaşılmasını istedi.

Adana Umut Kervanı olarak her ay 150 muhtaç aileye yardımda bulunduklarını dile getiren Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, ”Yıl içerisinde yapılan kısmi bağışlarla da muhtaç ailelere kırmızı et ve giyim yardımları da yapmaktayız” dedi.

“Kurumumuza yardım talebi olan 4 bin aile var”

Şaban ayı vesilesiyle de aylık yardımlarımız sonrası 20 aileye de kahvaltılık yardımında bulunduk diyen Serin, “Gönül isterdi ki kayıtlı tüm ailelerimize kahvaltılık yardımında bulunalım fakat imkânlarımız yetmedi” ifadelerini kullandı.

Adana’da yardım talebinde bulunan yaklaşık dört bin aile olduğunu söyleyen Serin, “önümüzdeki ay ramazan ayı olup zekât, fitre ve kefaretlerin verildiği bir aydır, bu vesileyle hayırseverlere, daha çok aileye yardım ulaştırabilmek adına bizler köprü olmaya hazırız” diye konuştu.

“Bir ekmeğe muhtaç çok insanımız var”

Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin

Dağıtılan gıda bedellerinde çok fazla artışı meydana geldiğini hatırlatan Serin, özellikle büyük gıda toptancılarına seslenerek şunları söyledi:

“Kurumumuza verdiğiniz gıda yardımlarını hem vergiden hem de zekâttan düşebilirsiniz”.

Gıda bankacılığının kuruluş sebepleri arasında, son kullanma tarihi yaklaşmakta olan gıdaların değerlendirilmesi de olduğunu ifade eden Serin, “Kurumumuzun böyle bir yetkisi de var, dolayısıyla bizlere ulaşırlar ve gıdaları bize iletirlerse daha çok aileye ulaşabiliriz” diye belirtti.

Hayırseverlere seslenen serin, “Bu zamanda fakir-muhtaç mı var demeyelim, bir ekmeğe muhtaç çok insanımız var. Gelin kendinizden önce cennete malınızı gönderin, Allah yolunda verdiğiniz sizindir geriye kalansa mirasçılarınızındır” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar