İSKİ'den kar yağışı öncesi don uyarısı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu açıklamayla il genelinde etkili olması beklenen kar yağışı öncesi abonelerinden su sayaçları ve tesisatlarını donmaya karşı korumalarını istedi.

Ekleme: 08.03.2022 17:20:12 / Güncelleme: 08.03.2022 17:21:40 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İSKİ, il genelinde etkili olması beklenen kar yağışı öncesi abonelere su sayaçları ve tesisatlarını donmaya karşı uyardı.

İSKİ tarafından yapılan açıklamada abonelerden donmaya karşı önlem almaları için şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul’da önümüzdeki günlerde etkili olacak olan soğuk hava dalgası sebebiyle hava sıcaklıkların zaman zaman sıfırın altına düşmesi beklenmekte, bu durum su sayaç ve tesisatlarını donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilmektedir.

Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir.

Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı ve etrafı soğuğu geçirmeyen izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır.

Bahse konu uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması, olumsuz durumların yaşanmaması adına önem arz etmektedir.

Saygıdeğer İstanbullulara önemle duyurulur." (İLKHA)