Zelenskiy: Bu savaş böyle bitmeyecek, dünya savaşını tetikleyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "İnanın bana birçok Batılı liderle görüştüm. Bu savaş böyle bitmeyecek. Bu, dünya savaşını tetikleyecek" dedi.

Ekleme: 08.03.2022 07:50:10 / Güncelleme: 08.03.2022 07:50:10 / Güncel
Destek için 

Amerikan ABC televizyonundan Putin'e seslenen ve diyalog çağrısı yapan Zelenskiy,"Rusya'nın ültimatomlarını kabul etmeye hazır değiliz. Putin, yalan haber balonu içinde yaşamak yerine konuşmaya başlamalı, diyaloğu başlatmalı. Putin'e iletilen bilginin ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyoruz. İnanın bana birçok Batılı liderle görüştüm. Bu savaş böyle bitmeyecek. Bu, dünya savaşını tetikleyecek. Şimdi durdurulmalı." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana ilk kez başkanlık ofisindeki masasının başından halka seslendi.

9 dakikalık videoda Zelenskiy, "Düşmanımızın bombardımanlarla getirdiği nefretin şehirlerimizde kalmayacağını biliyoruz. Bunun hiçbir izi kalmayacak. Her şeyi yeniden inşa edeceğiz. İşgalcilerin yok ettiği şehirleri, Rusya'daki herhangi bir şehirden daha iyi hale getireceğiz. Şimdi tek bir şey söyleyeceğim. Kiev'de kalıyorum. Saklanmıyorum, kimseden korkmuyorum." diye konuştu. (İLKHA)