Batman sigortalı sayısını artıran 10’uncu il oldu

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, yaptığı açıklamada, Batman’ın Türkiye genelinde en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu il olduğunu belirtti.

Ekleme: 07.03.2022 15:09:57 / Güncelleme: 07.03.2022 15:09:57 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, istihdama yönelik yapmış oldukları proje ve çalışmalar hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Geçen seneyi istihdam alanında yoğun geçirdiklerini vurgulayan Eviz, yaklaşık 7 bin insanı çeşitli sektörlerde işe yerleştirdiklerini vurguladı.

Yeni SSK’lı sayısında da ciddi bir artış sağladıklarını söyleyen Eviz, Batman’ın en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu il olduğunu açıkladı. 2022 yılı için de ciddi istihdam beklediklerini belirten Eviz, bu konuda umutlu olduğunu söyledi.

Besim Eviz

“Birçok sektöre nitelikli iş gücü kazandırdık”

2021 yılını istihdam alanında yoğun geçirdiklerini belirten Eviz, “2021’i pandemiye rağmen Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak yoğun bir tempoda geçirdik. Yeni firmalarımızın yatırımları geldi ve istihdam noktasında doğrusu biz negatif değil pozitif yönde gelişmeler sağladık. İŞKUR’un temel görevlerinden bir tanesi, her sektöre nitelikli iş gücü yetiştirip istihdamı sağlamaktır. Bu manada başta tekstil, gıda sektörü ve diğer hizmet sektörleri olmak üzere birçok sektöre nitelikli iş gücü kazandırdık. Yaklaşık 10 bin insan bu nitelikli iş gücü eğitimlerinden geçti. Bunlardan 7 bini işe yerleştirildi.” dedi.

“Batman en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu ilimiz”

“2021 yılında 3 bin 575’i kadın olmak üzere toplamda 6 bin 925 kişi istihdam edilerek işine, aşına kavuştu” diyen Eviz, “Batman geçen ay Türkiye’de yeni SSK’lı, yeni işe başlayan kişi sayısında Türkiye 10’uncusu oldu. Batman en fazla sigortalı sayısını artıran 10’uncu ilimizdir. Bu tabi projelerimize bağlı olarak, devletin verdiği teşviklere bağlı olarak; sanayinin, üretimin ticaretinin canlı olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

“Batman’da istihdam pozitif yönde gelişiyor”

Bu yıl daha büyük istihdam beklediklerini vurgulayan Eviz, konuşmasına şöyle devam etti:

“2022’de de yine hedeflerimizi yenileyerek, daha da büyüterek, inşallah yeni OSB’mizin de altyapısı bittikten sonra yeni firmalarımızın da gelmesiyle 2022’de daha büyük istihdamlar bekliyoruz. Genç, kadın, engelli istihdamında Türkiye’de ön sıralardayız. İstihdam konuları piyasanın sanayileşmesi, üretime geçmesi ve canlılığıyla paralel gelişiyor. Batman’da istihdam pozitif yönde gelişmektedir. Bizde bu mücadelede istihdam kurumu olarak yerimizi almaya çalışıyoruz. İşverenlerimizle, STK’larımızla, meslek odalarımızla işbirliği yaparak işsizlikle mücadeleyi sürdürüyoruz.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar