Arjantin'den Türkiye'ye iş teklifi!

Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Patricia Beatriz Salas, Türkiye'nin gıda noktasında önemli bir potansiyelinin olduğunu belirterek, “Özellikle dondurulmuş gıdada Bursa önemli bir tecrübeye sahip.

Ekleme: 06.03.2022 16:06:40 / Güncelleme: 06.03.2022 16:06:40 / Güncel
Destek için 

Arjantin'in Ankara Büyükelçisi Patricia Beatriz Salas, Türkiye'nin gıda noktasında önemli bir potansiyelinin olduğunu belirterek, “Özellikle dondurulmuş gıdada Bursa önemli bir tecrübeye sahip. Arjantin'de bu noktada bir talep söz konusu. Arjantin ve Bursa arasında dondurulmuş gıdada yeni iş birlikleri yapılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ana Hizmet Binası'nda Salas ve beraberindeki heyeti ağırlayan BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Arjantinli Büyükelçiye Bursa ekonomisi hakkında bilgi aktardı.

Uğur, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu ve BTSO olarak kente vizyon katan projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bursa ile Arjantin arasındaki ticaret hacmi hakkında bilgi veren Uğur, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yıl Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomilerde yaşanan daralmanın olumsuz etkilerine rağmen ticaretimiz gelişmeye devam etti. Şu anda 82 Bursalı firmamız Arjantin'e ihracat gerçekleştiriyor. Bursa ve Arjantin arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 13 milyon dolar. BTSO olarak firmalarımızın dış ticaretini artırmak konusunda mesafeye bakmaksızın dünyanın farklı coğrafyalarında önemli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Güney Amerika kıtasının önemli ülkelerinden Arjantin arasındaki iş birliğimizin önümüzdeki dönemde gelişmesini hedefliyoruz."

Dondurulmuş gıdada iş birliği teklifi!

Salas da güçlü ekonomisiyle Bursa'nın, Türkiye'nin en önemli üretim kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Türkiye ile Arjantin arasındaki ticaret hacminin artması için önemli organizasyonlara imza attıklarını kaydeden Salas, İstanbul'da bu ay düzenlenmesi planlanan B2B organizasyonuna Bursalı firmaların da katılımından memnuniyet duyacaklarını vurguladı.