Müslüman öğrenci başörtülü olduğu için sınavdan çıkarıldı iddiası

Almanya'da Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde bir profesörün, Müslüman bir öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle çevrimiçi yapılan sınavdan çıkarmak istediği iddia edildi.

Ekleme: 05.03.2022 16:44:30 / Güncelleme: 05.03.2022 16:54:01 / Dünya
Destek için 

Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği eğitimi gören bir öğrenci, 27 Ocak'ta öğretmeninin kendisinden başörtüsünü çıkarmasını istediğini iddia etti.

Kübra kullanıcı adıyla sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan öğrenci, öğretmenine başörtüsünü dini nedenlerden dolayı taktığını söylemesine rağmen, profesörün başörtüsünü çıkarması konusunda ısrarcı olduğunu, bunu yapmadığı takdirde ise sınavda başarısız sayılacağını söylediğini öne sürdü.

''DOLANDIRICILIĞA KARŞI ÖNLEM ALMAK İÇİN YAPILDI''

Olayın duyulmasının ardından aynı üniversitede başka bir Müslüman öğrencinin de benzer bir sorunla karşılaştığı iddia edildi. Olaydan bir ay sonra üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, her iki öğrenciden de özür dilenerek, bu uygulamanın dolandırıcılığa karşı önlem almak ve kulaklıkla kopya çekme ihtimaline karşı yapılmak istendiği ifade edildi.

Öğrencilerin okula davet edildiği bilgisinin yer aldığı açıklamada, olayın incelendiği ve sonucun inceleme sonunda açıklanacağı duyuruldu.

Etiketler: