Ankara'da 6 hafta sürecek "İnsan Hakları Okulu" seminerleri başladı

MAZLUMDER Ankara Şubesi tarafından 6 hafta sürecek olan "İnsan Hakları Okulu" seminerleri bugün yapılan ilk programla birlikte başladı.

Ekleme: 05.03.2022 16:25:10 / Güncelleme: 05.03.2022 16:27:37 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara'da, her boyutuyla insan hakları konularıyla ilgili alanında uzman birçok kişi tarafından seminerler verilecek. Program, 6 hafta sonrasında katılımcılara sertifika verilerek nihayete erecek.

İlk hafta "İnsan Hakları Teorisi ve Tarihi, MAZLUMDER Tecrübesi" konulu seminer MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt, tarafından verildi.

Ardından "OHAL Uygulamalarının Doğurduğu Hak İhlalleri, Yargı Bağımsızlığı" konulu seminer ise MAZLUMDER MYK Üyesi Aziz Oğuzhan Karaman tarafından verildi.

 

İkinci haftada, 2017-2021 Dönem TIHEK Kurul Üyesi Mehmet Altuntaş ve Kamu Denetçisi Arif Dülger tarafından "İnsan Haklan Kurumları, Mekanizmaları ve Mevzuatı" konulu seminer verilecek.

Sonraki hafta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer Sağıroğlu, "Göçmenler, Sığınmacılar ve İnsan Hakları" konulu seminer aynı hafta Ekin ve Nesil Derneği Başkanı Av. Zeynep Sen Sayımlar tarafından "Kadın ve İnsan Hakları" konusu anlatılacak.

Dördüncü haftada MAZLUMDER Ankara Şube Başkan Yardımcısı, Yazar ve Emekli Albay Mehmet Yavuz Ay ile ASDER Eski Başkanı Emekli Kurmay Albay Kemal Şahin tarafından "Darbeler ve İnsan Hakları" konusu işlenecek.

Beşinci hafta Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Korkut, "Kriz Dönemlerinde İnsan Hakları" konusunda seminer verecek ardından ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, "İnsan Haklan ve Sivil Toplum" konulu seminer verecek.

Son hafta da ise ASBÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Çatlı, "Dijital Çağda İnsan Hakları" konulu seminer ve ardından ise MAZLUMDER Diyarbakır Şube Kurucu Başkanı Av. Nesip Yıldırım, "Hak ihlalleri ve Raporlama Teknikleri" konulu seminer verecek.

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt

Konuyla ilgili İLKHA'ya bilgi veren MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Av. Osman Yurt, "MAZLUMDER'in Ankara şubesi olarak İnsan Hakları Okulu bugün 5 Mart itibariyle başladı. 6 hafta sürecek ve cumartesi günleri olacak. İnsan hakları teorisi, tarihi, pratikleri, yaşanmakta olan mevcut ihlaller, sorun alanları, bunlara yönelik çözüm önerileri ve var olan insan hakları kültürü üzerine yoğunlaşıyoruz. Sahasında üniversitede akademisyen hocalar, alanında uzman olan arkadaşlarımız, uygulama ile ilgili kamu kurumlarında ve bazı kuruluşlarda olan arkadaşları hoca olarak İnsan Hakları Okulunda sunum yaptıracağız. Gençlerin ilgisi de bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü çok yoğun ve ciddi bir ilgi vardı. Biraz online konusunda biz ilgi göstermedik. Talep vardı ama yeterince bir çabamız olmadı çünkü yüz yüze olmasını tercih ettik. Var olan arkadaşlarla devam edeceğiz. İnşallah güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar