Bakan Özer: Öğretmen ataması yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 03.03.2022 18:40:14 / Güncelleme: 03.03.2022 19:06:35 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Katıldığı bir televizyon programında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü maske duyurusunun ardından okullarda yeni döneme işkilin açıklama yaptı.

Alınan kararların ardından sistemde değişiklik olduğunu belirten Bakan Özer, "Uzaktan eğitimle ilgili hangi güçlü platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Çünkü okul aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir. Ortak çalışma yaptıkları ve akran eğitimlerini yaptıkları yerlerdir. Dün itibarı ile sistemde bir değişiklik oldu. İki vaka olması durumunda artık sınıfların 10 gün kapalı kalması ile ilgili uygulama yürürlükten kaldırıldı. Artık okullarımızda kapanan sınıf diye bir şey olmayacak. Sadece vakası olan öğrenci veya öğretmen kendisini izole edecek. Daha sonra PCR testi yaptırarak ya da belli bir süre sonra yüz yüze eğitime katılabilecek" diye konuştu.

Öğretmen atamalarıyla ilgili de konuşan Bakan Özer, "Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak"  dedi. (İLKHA)