Evi yanan aile yetkililerden yardım bekliyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde birkaç gün önce evleri yanan Kahraman ailesi, yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ekleme: 03.03.2022 17:35:17 / Güncelleme: 03.03.2022 18:28:41 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi'nde birkaç gün önce 4 katlı binanın 4'üncü katında çıkan yangında can kaybı olmamış ama eşyalar ve ev kullanılamaz hale gelmişti.

Yangın nedeniyle evlerinin tamamı yanan Kahraman ailesinin tüm eşyaları kullanılmaz hale geldi. Çıkan yangınla ilgili konuşan ev hanımı Esma Kahraman, hayırsever ve yetkililerden yardım talep etti.

 

Kullanacak eşyalarının kalmadığını, 5 kişilik bir aile olduklarını dile getiren Kahraman yaşanan yangın olayı ile ilgili şunları kaydetti:

Mutfakta yemek pişiriyordum. Kızım bakkaldan geldi ve dedi ki anne yanık kokusu geliyor. Bütün odaları kontrol etmeye başladım. En son oda olan oturma odasına gelip kapıyı açtığımda alevler üstümüze fışkırdı. Ne eşim evdeydi ne de apartmanda kimse vardı. Kızımla beraber elimizden geleni yapmamıza rağmen, alevlerle baş edemedik. Ev, camlar, kapılar yandı. Beyaz eşyalar kullanılmaz hale geldi. Perişan haldeyiz. Eşim uzun zamandır çalışmıyor ve ekstra bir gelir kaynağımız ne yazık ki yok. Ayrıca evin kredisi de var. Yardım alacağımız hiçbir yer yok. Devletten, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Ne tür yardım olursa fark etmez beyaz eşya, yatak-döşek, mutfak malzemeleri kabul ederiz. Gördüğünüz gibi ev çok kötü durumda. Son nefesime kadar içinde kalmaya çalıştım ama ne yazık ki fayda etmedi.

Ev sahibinin annesi olan Hamdiye Kahraman ise oğlunun mağdur olduğunu ve yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Kahraman, "Umudumuz önce Allah'tır ama devletin de bizlere yardım etmesini istiyoruz. Oğlumun borcu var ve maddi bir desteği yok maalesef. Oğluma yardımda bulunun." İfadelerini kullandı.

Hamdiye Kahraman

İnşaat işçisi olan ve 6 aydır çalışmadığını söyleyen mağdur ev sahibi Rıdvan Kahraman ise şunları söyledi:

Rıdvan Kahraman

"Olay esnasında ben evde değildim. Yetiştiğimde ise ev tamamen yanmıştı. Çocuklar evdeydi. İmkanlarınca söndürmeye çalıştılar ama ne yazık ki söndürmeye güçleri yetmedi. İnşaat işçisiyim ve 6 aydır çalışmıyorum. İş güç yok maalesef. Evin daha 2 senelik kredisi var. Bizim inşaattan gelen para dışında ne yazık ki bir gelirimiz yok ve maalesef şu zamanlarda işte yok. Devletten ve yetkililerden yardım talep ediyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler