AFAD Mardin Müdürü Esen: Mardin'de geçen yıl 634 bin kişiye eğitim verildi

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Mardin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen, 2021 yılında yapılmış olan aktiviteler ve bu sene içinde yapılacak olan aktiviteler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 03.03.2022 14:25:10 / Güncelleme: 03.03.2022 14:37:00 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

2021 yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlendiğini ve bu kapsamda "Afet Eğitim Seferberliği" başlattıklarını söyleyen Mardin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen, birçok kamu kurum ve kuruluşuyla beraber yaptıkları çalışmalarda Türkiye genelinde 56 milyon kişiye ulaştıklarını belirtirken bunların 634 binini Mardinli vatandaşların oluşturduğunu belirtti.

Bu seneyse verilen eğitimlerin teoriden pratiğe dönüşmesi gerektiğini belirten Esen, bu minvalde 2022 yılını "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlediklerini söyledi.

2022 Afet Tatbikat Yılı içerisinde tüm okullarda, üniversiteler ve yurtlarda, kamu kurumlarında, havalimanlarında, otobüs terminallerinde, hastanelerde, ceza ve tevkif evlerinde, organize sanayi bölgelerinde, alışveriş merkezlerinde, konutlarda ve sitelerde olmak üzere 54 bin 302 tatbikat planlandığını açıklayan Eseni Mardin genelinde bu sayının bin 566 olduğunu ifade etti.

AFAD Mardin Müdürü Davut Esen

Ülkemizde 1-7 Mart tarihlerinin Deprem Haftası olarak belirlendiğini söyleyen Esen bu çerçevede Mardin'de, 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında şunların yapılacağını bildirdi:

“5-6 Mart tarihlerinde apartman ve sitelerde yangın, tahliye ve toplanma alanı tatbikatları yapılacak.

Ulusal ve Yerel Basın mensuplarıyla bir araya gelinmesi, sosyal medya üzerinden bilgilendirme faaliyetleri yapılarak, AFAD Başkanlığınca hazırlanmış olan kamu spotu ve eğitim videolarının sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden gösteriminin sağlanması.

Bunlar: (Film ve Spotlar)

Deprem Anı Uygulaması (Çök-Kapan-Tutun Hareketi)

Tahliye Tatbikatı

AFAD Mobil Acil Çağrı Uygulaması

Gönüllülük Sistemi

4 Mart Cuma günü saat 10.00’da Türkiye’nin tamamında olduğu gibi ilimizdeki tüm okullarda eş zamanlı deprem anı ve tahliye tatbikatı yapılacaktır."

Ayrıca AFAD'ın gönüllülük projelerinin olduğunu ve bu doğrultuda şu ana kadar gönüllü sayısının 120 kişiye çıktığını ve bu sayının bu sene 160'a çıkacağını söyledi. Kendi içlerinde belli bir sayıda olduklarını ama gönüllülerle zor ve sıkıntılı zamanlarda daha iyi çalışabildiklerine belirten Esen, insanların gönüllülük konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğine dikkati çekti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler