Filistin Alimler Cemiyeti Üyesi Halil: Selahaddin Eyyubi gibi nesiller yetiştirmek zorundayız

Bursa'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla "Kudüs Davası Ümmetin Özgürlük Davasıdır" temasıyla düzenlenen programa Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

Ekleme: 03.03.2022 08:15:10 / Güncelleme: 03.03.2022 08:20:52 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından Miraç Gecesi'nin de içerisinde bulunduğu hafta olan Recep ayının son haftası ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye’de büyük bir coşkuyla tertip ediliyor.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Merkez Osmangazi Ördekli Kültür Merkezinde yapıldı.

Sunuculuğunu Emrullah Kaymaz'ın yaptığı program, Ebubekir Arslan Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemine binaen programa konuşmacı olarak katılan Filistin Alimler Cemiyeti Üyesi Zekeriya Halil, Mescid-i Aksa'nın Hürriyet'e kavuşması için maddi ve manevi olarak çok çalışmamız gerektiğini, Peygamber efendimizin Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa'ya yürütüldüğünü, Müslümanların canla başla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmasının bir vazife olduğunu dile getirdi.

"Selahaddin Eyyubi gibi nesiller yetiştirmek gerekir"

Mescid-i Aksa'nın İslam'da ki konumu çok yüksek olduğunu söyleyen Halil, "Allah onu mukaddes toprak olarak kılmıştır. İslam Alemi olarak Mescid-i Aksa işgal altında olduğu için bu nedenle Müslümanlar da zulüm altındadır." Bizler yek vücut olmadığımız için bugün Ümmet bu haldedir. Selahaddin Eyyubi gibi nesiller yetiştirerek Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne ve hürriyetine kavuşturabiliriz." şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)