UKEAD Genel Koordinatörü Bayıcı: Kudüs sadece belli günlerde değil sürekli gündem yapılmalı

Kudüs ve Filistin meselesinin daha iyi anlatılabilmesi için STK ve devlet yetkililerine seslenen UKEAD Genel Koordinatörü Ayşegül Bayıcı, Kudüs'ün belli günlerde değil sürekli olarak gündeme taşınması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 02.03.2022 13:30:09 / Güncelleme: 02.03.2022 13:31:36 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kudüs Haftası" münasebetiyle İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD) ve aynı zamanda Uluslararası Hepimizi Meryemiz Platformu Türkiye Başkanı Ayşegül Bayıcı, "Pandemi süreci dünyayı ciddi manada etkiledi ancak bazı coğrafyalar etkilenmenin ötesinde vahim bir durum yaşıyorlar. Sadece sağlık değil yaşamsal anlamda, sosyal anlamda, dinlerini, inançlarını yaşayabilmeleri açısından çok sıkıntılar yaşıyorlar. Kudüs de zaten malum olduğu üzere tüm Müslümanlar için bir akidedir. Oradaki insanlar salgın sürecinden ciddi manada etkilendiler. Maalesef Kudüs, gerektiği gibi dillendirilmiyor. Şunu vurgulamak gerekir ki Kudüs, hiçbir zaman belli günlerde hatırlanması gereken bir yer değildir. Kudüs, kesinlikle sürekli olarak gündemimizde olmalıdır. Ancak insanlarda yer edinmesi adına belli zamanlarda çokça işlenmelidir. Maalesef hak ettiği değeri vermiyor, gerektiği gibi mücadele etmiyoruz." dedi.

 

"Kudüs elbette bir gün kurtulacak, önemli olan bu mücadelede nerede yer aldığımızdır"

Kudüs için verilen mücadelede Selahaddin-i Eyyubi yöntemin çok kıymetli olduğunu ancak onun öncesinde kişilerin kendisine dönerek ne yaptıklarını sorgulamaları gerektiğini vurgulayan Bayıcı, "İnsanların yaptığı bir proje, Kudüs'e götürdüğü bir yardım veya orayı dillendirmesi yetmez. Kudüs'ü yaşamak, bilmek, gerçek manada benimser ve akidemiz olduğuna inanarak mücadele edersek inanıyorum ki Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu bizim sayemizde olmayacak. Çünkü Allah, ayeti kerimesinde oranın kutsal topraklar olduğunu söylüyor ve en nihayetinde kurtulacak. Bu Allah'ın iradesiyle olacak. Önemli olan bu mücadelede bizim nerede durduğumuzdur. Kesinlikle dönüp bunu kendimize sormalıyız. Üzerimize düşeni tam anlamıyla yaparsak en azından Kudüs'ün kurtuluşunda yer alabileceğiz." diye konuştu.

"Kudüs'ün anlatılması için ailelere, STK ve devlet yetkililerine görev düşüyor"

Bayıcı, "Kudüs'ün kurtuluşu için öncelikle orayı iyi bilmek lazım. Burada özellikle ailelere büyük görev düşüyor. Evinizin bir köşesine ufak bir fotoğraf dahi koyarsanız çocuğunuz 'bu nedir?' diye sorduğunda ona vereceğiniz cevapla aslında çocuğa bir şekilde Kudüs'ü anlatmış olacak, maneviyatı vermiş, öneminin farkına vardırmış olacaksınız. Devlet büyükleri ve STK temsilcilerine özellikle şunu söylemek istiyorum. Orada yaşanan sıkıntıları ciddi manada ve doğru araştırarak insanlara aktarmalıyız. Gazze ve Filistin denildiğinde yaşanan savaşlar, basında yer alanlar akla geliyor. Maalesef süregelen bir acı var ama Kudüs'te yaşananlar savaştan öte sıkıntılar olduğunu anlatmamız gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar