Gaziantep Valisi Gül’den “kayıt dışı çalışmayın, çalıştırmayın” uyarısı

Daha önceki açıklamalarında kayıt dışı çalışma konusunda asla taviz verilmeyeceğini ve konuyla ilgili denetimlerin artarak devam edeceği uyarısında bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, bu konudaki uyarısını yineledi.

Ekleme: 02.03.2022 09:50:08 / Güncelleme: 02.03.2022 09:50:08 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Sosyal medya hesabı üzerinden “kayıt dışı” uyarısında bulunan Vali Gül, öğrencilere ve esnafa mesleki eğitimi önerdi.

Mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilerin haftada bir gün okulda ve diğer günlerde işletmede gerçek ortamda mesleki eğitim aldıkları bir eğitim türü olduğunu belirten Gül, ortaokulu bitirenlerin mesleki eğitim merkezine kayıt olduğunda hem ücret hem de belge ve diploma alabileceklerini bildirdi.

Öğrencilere “kayıt dışı çalışmayın”, esnafa da “kayıt dışı çalıştırmayın” uyarısında bulunan Vali Gül, “Esnaflarımızın yanlarında çalışan 8’imnci sınıfı bitirmiş çıraklar, mesleki eğitim merkezine kayıt olduklarında kişi başı 1275 TL destek almaya hak kazanıyorlar. 4’üncü yıldaki destek miktarı 2125 TL. Sağlık sigortası, 4 yıl sonra kalfalık, ustalık belgesi ve lise diploması verilecek.” dedi.

Mesleki eğitim merkezlerinde öğrencilere haftanın bir günü okulda teorik, diğer günlerde iş yerinde pratik eğitim verildiğini bildiren Gül, “Mezun olduğunda kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB aracılığıyla 100 Bin TL hibe desteği verilmektedir. Lütfen kayıt dışı çalışmayın, çalıştırmayın.” diye konuştu. (İLKHA)