Sosyal medya kullanıcıları #FreePalestine etiketiyle siyonist zulmü haykırdı

İşgal rejiminin, başta çocuklar olmak üzere Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, #FreePalestine etiketiyle Ukrayna saldırılarını görüp Filistin'e "üç maymunu" oynayan dünya medyasına tepki gösterdi.

Ekleme: 01.03.2022 17:30:14 / Güncelleme: 01.03.2022 17:30:14 / Güncel
Destek için 

Dün işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında yer alan Babu'l-Amud semtinde düzenlenen İsra ve Mirac Gecesi etkinliklerine işgalci siyonist askerlerin müdahalesi sonucu aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı, bir o kadar kişi de işgal polisi tarafından alıkonuldu.

İşgalcilerin saldırısını sosyal medya platformlarına taşıyan Müslümanlar, #FreePalestine etiketiyle işgalcilere ve saldırılara sessiz kalan dünyaya tepki gösterdi.

Twitter'da #FreePalestine etiketini en üst sıraya taşıyan Müslümanlar, 12 yaşındaki kız çocuğunun işgalciler tarafından darp edilip yerlerde sürüklenme anlarını paylaştılar. Müslümanlar ayrıca, işgalcilerin attığı ses bombası nedeniyle yaralanan 10 yaşındaki kız çocuğunu, çevredekiler tarafından ambulansa yetiştirilerek hastaneye sevk edilme anlarını da paylaştı.

Müslümanlar, Ukrayna'daki saldırılarda ölen çocuk ve sivillere de üzüldüklerini ancak dünya medyasının "acılar"da dahi ayrımcılık yaptığına dikkat çekerek Filistinlilere yönelik zulmün görmezden gelinmesine tepki gösterdi. (İLKHA)