Gaziantep Valisi Gül: Öğrenci başına düşen kitap sayısı 4 katına çıktı

Gaziantep’te “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesi kapsamında 145 bin kitap kent genelinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerin kütüphanelerine dağıtılacak.

Ekleme: 01.03.2022 15:20:14 / Güncelleme: 01.03.2022 15:38:19 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, okullara verilecek kitap desteğinin lansmanı yapıldı.

Bedreddin Ayni İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte öğrenci başına düşen kitap sayısı 4 katına çıktığını söyledi.

“Kütüphanelerimiz, kitap sayılarımız tamamlandı”

Öğretmenlerin dağıtılan kitapları gözden geçirdiğini belirten Gül, “İlkokul, ortaokul ve liselerimizde seviyeye göre kitap seçildi. Burada okullara göre Gaziantep’in tamamına bütün ilçelerde Büyükşehir Belediyesi finansmanında bu kitaplar okullara kazandırıldı. Öğrenci başına düşen kitap sayısı 4 katına çıktı. Daha fazlasını yapacağız. Bu çok önemli bir gelişmedir. Başta Başkan Fatma Şahin olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum. Kütüphanelerimiz, kitap sayılarımız tamamlandı ama daha artacak. Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Biz çocuklarımız için istediklerimizin tümünü Gaziantep’in çocukları için de istiyoruz.” diye konuştu.

“Bize düşen çocuklarımızı geleceğe hazırlamak”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep, spor şehri Gaziantep, kültür şehri Gaziantep, sanat şehri Gaziantep olmak için ilerlerken 600 bin öğrencisi, 4 üniversitesi olan, gelecekte beşeri sermayesi çok güçlü olan bir şehiriz. Bize düşen, bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Sayın valimizin geldiği günden başlattığı ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ diye çok özel bir proje var. Bu proje kapsamında kütüphanelerin yapılması, kütüphanelerin içeriğinin çoğaltılarak kitap çeşitliliğinin arttırılmasıyla ilgili çok güçlü bir destek alıyor.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi”nin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu proje valimizin başlattığı, şehrimizin yöneticilerinin destek verdiği çok özel bir proje. Bu projenin en önemli ayağı, öğretmenlerimizin çocuklarımızı, velilerimizi ziyaret ederek onlarla beraber kitap okuması, tanışmasıydı. Proje devam ederken salgın başladı. Biz bu dönemde de çocukların kitap erişimini sağladık. Valimiz ve başkanımız sayesinde kitap dağıttık ve gençlerin evlerinde nitelikli zaman geçirmesine vesile olduk. Bütün okullarda kütüphaneler kurduk, kitapları yerleştirdik.” (İLKHA)

 

 











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar