Altı Muhalefet lideri bugün tekrar buluşuyor!

Eskiye dönüş imajını kırmak adına parlamenter sistemde yapacakları değişiklikle Cumhurbaşkanlığı sisteminden daha iyi olacağını iddia eden 6 siyasi muhalefet partisinin ikinci buluşması bugün gerçekleşecek.

Ekleme: 28.02.2022 11:21:25 / Güncelleme: 28.02.2022 13:12:20 / Güncel
Destek için 

Haber-Yorum: Hasan Yıldız

Gündemlerinde güçlendirilmiş parlamenter sistemde yapılacak değişiklikler olacak.

Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçip parlamenter sistemde bazı değişikler yapmayı gündemlerine alan 6 siyasi muhalefet partisinin gündeminde parlamenter sistemde yapılacak kimi değişikler üzerinde uzlaşmaları bekleniyor.

Altı siyasi parti her ne kadar yuvarlak masa etrafında bir araya gelip de aynı oldukları imajını verseler de savundukları ve ortaya  çıktıkları ideolojileri gereğince  onlar altı farklı yapı. Altı farklı yapının bir noktada buluşması ise imkansıza yakındır.

Bir masa etrafında oturmak kolaydır. Bazı noktalarda  aynı düşünmek de bir yere kadar mümkündür.  Ne var ki yuvarlak  masa etrafında konuşulan konuların hiçbiri asli meseleler değil. Asli meselelerde altı siyasi muhalefet partisinin görüşleri birbirlerinden farklıdır. Bunları şimdi konuşmamalarının sebebi kazanacaklarına inanmadıklarındandır. Halka birlik olduklarını göstermek adına bir araya gelip yuvarlak masa etrafında kurtarıcıları gibi görünmeye çalışmalarının temelinde altı bilinmezlik var. Seçim yaklaştıkça altı bilinmezliğin düşünceleri daha iyi belli olacaktır.

Bu altı bilinmezlik  partisinin sonucunda Cumhurbaşkanı çıkmaz. Çıksa çıksa yine muhalefet çıkar. Hem kendi içlerinde hem de ülke seçim arenasında.