Yetimler Vakfı Bingöl Temsilciliği'nden Mirac Kandili etkinliği

Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilciliği tarafından, Peygamberimizin gece yolculuğu (İsra) ve Mirac hadisesi ile ilgili düzenlenen etkinlikte Kudüs'e olan özlem vurgulanırken, müminin miracı olan namazın da önemine dikkat çekildi.

Ekleme: 28.02.2022 10:55:13 / Güncelleme: 28.02.2022 10:55:13 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilciliği tarafından bayanlara yönelik Mirac Kandili etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yetimler Vakfı gönüllüsü Elif Dursun, Miracın insanın erdem yolculuğu olduğunu belirtti.

Dursun, yeryüzünün manevi odaklarından Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları güçlendiren Miracın, Müslümanların gönül dünyasını kuvvetlendiren, Ebubekir misali sıdk ve imanlarını pekiştirecek manevi bir tecrübe olduğunu söyledi.

Dursun, İsra ve Mirac hadiselerinin Peygamberimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) en sıkıntılı zamanında gerçekleştiğini ve kulluğun çıkmış olduğu en zirve noktaya ulaştığını ifade etti.

Dursun, "Eğer bizler de Rabbimize karşı kulluk vazifemizi ifa ederken başımıza gelecek olan bela ve musibetlere karşı sabreder ve büyük bir azimle önümüze çıkan engelleri aşmaya gayret edersek bizler de bir nevi manevi miracımızı yaşarız. Hazreti Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'Namaz müminin miracıdır' diye buyurmuştur. Bizler de Miracın en büyük hediyesi olan namazlarımıza çok dikkat etmeli. Onu huşu içerisinde kılıp, ikame etmeliyiz. Günde 5 vakit manen bu miracı yaşamalıyız. Son olarak Rabbimizden temennimiz bizlere miracın gerçekleştiği belde olan Kudüs'ümüzde, Mescid-i  Aksa'da hür ve özgür bir şekilde cuma namazı kılmaktır." diye konuştu.

Şura Çelik Hoca'nın yapmış olduğu dua ile devam eden program, yapılan ikramların ardından sona erdi. (İLKHA)