Âlim ve kanaat önderlerinden ortak çağrı: Kudüs ve Filistin Yahudi işgalinden temizlenmeli

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA, "Kudüs Haftası" etkinlikleri kapsamında "Kudüs Davası Ümmetin Özgürlük Davasıdır" başlığıyla birçok İslam ülkesinden temsilcilerin katılımıyla bir program düzenledi.

Ekleme: 28.02.2022 00:05:14 / Güncelleme: 28.02.2022 10:49:28 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliği Başkanı Hemam Said, İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Davet ve kardeşlik Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Deniz, HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Genel İdare Kurulu Üyesi Cemil Genç ve çok sayıda Kudüs sevdalısı katıldı.

 

Yasin Turna'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Allah'u Teâlâ'nın israil oğullarının bu dünyada yaptığı zulümlerden ötürü kendi elleriyle onları helak edebileceğini ancak onları müminlerin elleriyle helak etmek istediğini söyledi.

"Kudüs bizim için bir akide bir iman meselesidir"

"Yılın tüm günleri, haftaları, ayları Kudüs için tahsis edilse, tüm günlerde Kudüs için konuşsak, çalışsak, yürüsek, Kudüs'ü desteklesek, varımızı yokumuzu Kudüs için harcasak yetmez. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmişiz gibi yapılan tüm çağrılara iştirak etme amacındayız" diyen İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, "Kudüs meselesini çok işlememiz bazılarına garip geliyor. Hatta kendi kavminiz, memleketiniz, insanınızdan çok Kudüs'ün kurtuluşundan, işgalinden problemlerinden bahsediyorsunuz diyorlar. Anlamamalarını bir yere kadar anlayışla karşılarız ama onlar da bizi anlamaya çalışsın. Kudüs bizim için bir akide meselesi, iman meselesi, bir sorumluluk hususudur. Bu münasebetle hangi ekonomik sıkıntıyı yaşıyorsak yaşayalım, hangi problem yaşanırsa yaşansın, hangi yerde istemediğimiz halde insanlar savaşırsa savaşsın biz Kudüs demeye devam edeceğiz. Cebimizdeki son kuruşa, kanımızdaki, terimizdeki son damlaya kadar elimizdeki tüm imkânları sunacağız. Rabbimizden dileğimiz Kudüs'ün kurtuluşunda bizi de ortak etmesidir." şeklinde konuştu.

Farsça bir beyitte, "oturdular, konuştular ve her problemleri için birer program yapıp sonra çekip gittiler" manasında bir sözü hatırlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, şu anda Müslümanların da dünyada bunu yaptıklarını çünkü böyle yapmak istediklerini söyledi.

"Bugün Kudüs ve Filistin'de yaşananlar tarihte haçlıların yaptıkları karşısında hiçtir"

Sırma, "Bundan bin sene önce yine Kudüs işgal edilmişti ve 100 sene Avrupa'nın işgali altında kalmıştı. Kudüs'ü almak için Anadolu'da milyonlarca insan şehid edildi. Müslümanların haçlılar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını bildiğim için haçlılar, haçlı seferleri hakkında bir kitap yazdım. Bugün Filistin'de, Kudüs'te yapılanlar haçlıların yaptıkları yanında hiçbir şey değildir. Anadolu'da kızlarımıza tecavüz ettiler, Müslümanları talan ettiler. Öyle ileri gittiler ki Fransızlardan olan Renaud de Chatillo adında bir komutan 'Kudüs önemli değil! Ben gidip Müslümanların Kâbe'sini yıkacağım' demişti. Seneler geçti ve bir yiğit (Selahaddin-i Eyyubi) geldi dünyaya. Haçlıların tarihini okudu ve Renaud'u da duydu. 'İnşallah seni öldüreceğim' dedi. Selahaddin'in kafasında bir tek o vardı. Bizim gibi apartmanlar, arabalar yoktu. Onun bir derdi vardı ve biliyordu ki Allah ona Kudüs'ü soracak. Tıpkı bugün ki Filistin'i bize soracağı gibi. Müslümanlar samimi değil ki, hiçbiri Selahaddin düşünmüyor." dedi.

"Kudüs ve Filistin'deki kirliliği ortadan kaldırmalıyız"

Allah'u Teâlâ'nın tüm peygamberleri peygamber efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem) imamlığında Kudüs'e toplaması oraları tahir kılındığına delil olduğunu belirten Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliği Başkanı Hemam Said, "Kudüs ve Filistin toprakları daima temizlenmeye ihtiyaç duyar. Peygamber efendimiz de bunu yapmıştır. Çünkü kirli insanlar ve kirli zihniyetler temiz topraklarda bulunmazlar. Siyonistler 1948'de Filistin topraklarını işgal ederken o dönemin Arapları, o dönemin Müslümanları temiz ve tahir değillerdi. Onun için üzerimize düşen o kirliliği ortadan kaldırmaktır."

"Kudüs ve Filistin'de metfun olan peygamberleri razı etmek için oralara hâkim olmalıyız"

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen peygamberlerin neredeyse tamamının Kudüs ve Filistin topraklarında yaşadığını, oralarda metfun bulunduklarını belirterek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, ise şöyle konuştu:

Şu anda o peygamberlerin yattığı yerlerde yaşayan, oraya egemen olan insanlar peygamberlere eziyet etmişlerdir. Tabiri caizse o peygamberler onlardan razı değillerdir. Allah'u Teâlâ da razı değildir. Çünkü peygamberlerin metfun olduğu toprakları işgal eden israil oğulları, o peygamberlerin tamamına iftira atmışlardır. Onun için o topraklarda bizim bulunmamız lazım. Allah'ı, o peygamberleri razı etmek istiyorsak peygamberlere en güzel şekilde iman eden insanlar olarak bizim oralara varmamız, oralara hâkim olmamız gerekiyor.

Programa, Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü, Uluslararası Müslüman Âlimler Derneği, Minberi Aksa Derneği, Uluslararası Kudüs ve Minberi Aksa Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Filistin Vakfı gibi çok sayıda kuruluş destek verdi.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler