Miraç Kandili coşkuyla ihya edildi

​Şırnak'ın Cizre ilçe Müftülüğü tarafından Hazreti Nuh Camii'nde düzenlenen programla ihya edilen Miraç Kandil’ine Cizreliler yoğun ilgi gösterdi.

Ekleme: 27.02.2022 23:05:12 / Güncelleme: 27.02.2022 23:09:36 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in Mekke’den Kudüs’e oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili, Cizre Hazreti Nuh Camii'nde ihya edildi.

İmam Orhan Kalkan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe vaizi Tahir Çalışkan’ın Miraç Kandili ve önemi hakkında Kürtçe vaazıyla devam etti.

Kürtçe ve Türkçe ilahilerinin ardından program, Molla Mevlüt ve Abdullah Aksoy’ un Mevlid okumasıyla devam etti.

 

Arapça, Türkçe ve Kürtçe okunan dualarda ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, İslam âlemi başta olmak üzere mazlumlar için dua etti.

“Kudüs Siyonizm’in işgali altında olduğu müddetçe Müslümanlar esir durumdadır”

Kudüs’ün siyonizm’in işgali altında olmasının Müslümanların esir durumda olduğunu gösterdiğini ifade eden Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, "Miraç, Peygamber'in (Sallallahu aleyhi vesellem) Mekke'den Kudüs'e gidişi oradan da Allah'ın huzuruna çıkışı ve orada Allah'ın  Peygambere (Sallallahu aleyhi ve sellem) bazı hediyeler vermesi ve Cemali ile kendisini müşerref etmesi demektir.  Özellikle Miraç denildiği zaman akla Kudüs gelir. Peygamber Efendimiz (Aleyhissalutu vesellem) Kudüs’te tüm peygamberlerin önünde namaz kılması, Kudüs’ten Sidretül Müntehaya ulaşması demektir. 25 Şubat- 04 Mart tarihlerinde kutlanan "Dünya Kudüs Haftası" bizler için çok manidardır.  Müslümanlar olarak şunu her zaman bilmeliyiz ki Kudüs orada esir olduğu müddetçe Müslümanlar her zaman esaret altında olacaklardır." dedi.

"Kudüs bizim ilk kıblemizdir"

Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Baran, "Bizim temennimiz Kudüs’ü nasıl Hz Ömer, Selahaddin’i Eyyübi onu feth ettiyse eski ihtişamına ulaşmasıdır. Çünkü Kudüs bizim için 3 kıymetli mekânlardan bir tanesidir. Kudüs tarihi bizim için çok önemlidir. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Peygamber Efendimiz hicret ettikten sonra Medine’de 17 ay Kudüs’e yönelmiş ve namazlarını kılmıştır. Allah Kur'an-ı Kerim'de Kabe'ye yönenilmesini emredinceye kadar Kudüs bizim kıblegahımızdı.  Kudüs’ün işgal altında kalması bizim için kabullenilemez bir şeydir. Diğer beldelerimiz nasıl özgürlüğüne kavuşmuşlarsa Kudüs, Filistin de bir gün özgürlüğüne kavuşacaktır. Bizim temennimiz de budur inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler