Ağrı'da 2'nci Kar Festivali düzenlendi

İki gün gerçekleştirilecek ikincisi düzenlenen Kar Festivali'nde atlı cirit, konser, kardan heykeller ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ekleme: 26.02.2022 00:05:13 / Güncelleme: 26.02.2022 00:05:13 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Festival, Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfı (AKEV) öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), IC Vakfı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle Küpkıran Kayak Merkezi ve Millet Bahçesi'nde yapıldı.

Programın açılışı Küpkıran Kayak Merkezinde yapıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan Ağrı Valisi Osman Varol, yatırımlar noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, "Yatırımlar için bize lazım olan huzur, barış ve güvenlik ortamıdır. Biz bugün devletimizin gücüyle yaptığımız çalışmalarla hamdolsun bunu sağlamış durumdayız. Bundan sonra bu rotamı kimsenin bozmasına da izin vermeyi düşünmüyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Sayan, yatırımlarla kenti kalkındıracaklarını ve terörü Kürtler'in bitireceğini söyledi.

Programda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhallik Karabulut ve AKEV Başkanı Gülşah Sayan ve da birer konuşma yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu telefonla katıldıkları programda alandakilere seslendi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın telefonundan alandakilere seslenen Soylu, festivalin huzur, birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Bakan Soylu, "Ağrı'nın daha fazla gelişmeye, refaha, huzura, barışa, istihdama ve birbirine olan muhabbetini artırmaya elbette ki bu etkinlikler büyük bir katkı sağlayacaktır. Başta Sayın belediye başkanımız olmak üzere kıymetli valimiz ve diğer arkadaşlarımız büyük çaba sarf ediyorlar. Bir şehre adanmışlığın bütün örneğini ortaya koymaya çalışıyorlar. Burada tekrar söylemek istiyorum, emrinize amadeyim." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu da festivalin Ağrı için büyük önem taşıdığını belirterek, "Ağrı artık birilerinin istediği gibi değil, milletimizin ve gençlerimizin istediği gibi sporla, kültürle, sanatla, üretimle ve istihdamla anılıyor. Bizde bu manada gerek bakanlık olarak gerek hükümet olarak Ağrı ve Ağrılılar için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Erzurum'dan gelen atlı cirit ekibinin etkinliği vatandaşlardan ilgi gördü.

Millet Bahçesi'nde devam eden festivalde, kardan yapılan Ağrı Dağı ile Hazreti Nuh'un Gemisi'nin yanı sıra masal kahramanları Keloğlan, Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca'nın heykelinin de yer aldığı 7 kardan heykelin açılışı yapıldı.

Festivalin bugün yapılan son etkinliğinde ise sanatçı Berdan Mardini bir konser verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler