Konya'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" adıyla düzenlenen programda şehitler anıldı

Konya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programına araştırmacı yazar Cemal Çınar konuşmacı olarak katıldı. Karatay Belediyesi Aziziye konferans salonunda gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü.

Ekleme: 25.02.2022 10:40:05 / Güncelleme: 25.02.2022 10:48:05 / Güncel / Konya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Necip Sevim Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Grup Davet'in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program, Karatay Belediyesi Aziziye Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konya Peygamber Sevdalıları Derneğinin 'Şubat Ayı Şehadet Ayı' münasebetiyle düzenlenen Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Cemal Çınar, şehadetin tüm Müslümanların özlemi olduğunu belirtti.

Şehadete özlem deyince Halit bin Velid'i anımsadığını ifade eden Çınar, vücudunda 78 kılıç yarası bulunduğunu ancak şehit olmadığı için çok üzüldüğünü belirterek vefatı esnasında ben develer gibi yatakta ölmek istemiyorum diyerek kılıcına tutunarak ayakta ölmek istediğini söyledi.

Şehadetle normal ölüm arasındaki farka değinen Çınar Hoca, "Sahabilerden birisi Resulullah'a Sallallahu Aleyhi Vesellem gelerek şöyle sorar: Şehit olan bir Mümin ile normal olarak vefat eden bir Mümin arasında ne fark var. Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurur en azını söyleyeyim mi? Evet Ya Resulullah. Yer ile gök arasında ne kadar fark var? Hesabını bilemem Ya Resulullah. İşte hesabını bilemediğin kadar fark var." dedi.

Günümüzde birçok kavram gibi şehit ve şehadet kavramının istismar edilen kavramlardan biri olduğunu belirten Çınar, "Hayatı Allah'ın diniyle savaşta geçiren, İslam'ın mukaddesatlarına karşı kin ve garez içinde olan ve bir Müslüman gördüğünde kırmızı görmüş boğa gibi kininden titreyen insanlar, şehadet kavramını istismar ediyorlar." diye konuştu.

Çınar Hoca, Müslümanlar olarak hayatımızı İslam'a şahit tutmamız gerektiğini aksi takdirde kavramlarımızın tek tek elimizden gidebileceğini ifade etti.

Sinevizyon gösterimi ve Grup Davet'in seslendirdiği ilahi ve ezgileriyle program sona erdi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler