Tehlikeli gerginlik: Afganistan ile Pakistan güvenlik güçleri çatıştı!

Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri arasında, sınır kapısında çatışma çıktı. Çatışmada 1 kişinin vefat ettiği, 20 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Ekleme: 24.02.2022 21:11:54 / Güncelleme: 24.02.2022 21:19:13 / Dünya
Destek için 

Sputnik'in haberine göre Afganistan ile Pakistan arasında bulunan Spin Boldak Sınır Kapısı bölgesinde, Afganistan hükümetine bağlı güçler ile Pakistan güvenlik güçleri çatıştı.

Afganistan Hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, kişisel Twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. İlk ateşin Pakistan güçlerince açıldığını ifade eden Mücahid, "Her iki tarafın liderleri bilgilendirildi ve durum şu an kontrol altında. Bu olayın neden meydana geldiğine yönelik kapsamlı bir araştırma yapacağız" ifadelerini kullandı. Mücahid, ölü ve yaralı bilgisini paylaşmadı.

1 ölü ve 20 yaralının olduğu iddia edildi

Afgan basın kuruluşu TOLO'ya göre olayda 1 kişi öldü, en az 20 kişi yaralandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Taliban güçlerinin çatışma alanına ek kuvvetler gönderdiği görüldü. Spin Boldak Sınır Kapısı, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinin Pakistan sınırında bulunuyor.