Dicle Üniversitesi "100'üncü Yılında Gençlik Perspektifi" programına ev sahipliği yaptı

​Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunu ve Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "100. Yılında Gençlik Perspektifi" programı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Ekleme: 24.02.2022 19:09:31 / Güncelleme: 24.02.2022 19:09:31 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İkincisi düzenlenen "100. Yılında Gençlik Perspektifi" programı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Salonunda gerçekleşen programa; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Ayşe Türkmenoğlu, 24'üncü Dönem Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, GENCKONFED Başkanı Bilal Okudan, Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı Genel Başkanı Mehmet Sercan Öğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış Konuşmalarını yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, 2023, 2053 2071 yılına dek büyük hedeflerinin olduğunu belirterek her türlü çalışmanın kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Ayşe Türkmenoğlu ise kadim medeniyetlerin bulunduğu yere Ortadoğu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgelerinin bir çok bilimde öncülük ve ev sahipliği yaptığını söyledi.

Türkmenoğlu, "Bu noktada çok bilim adamlarımız var. Sonradan aslımız unutturulmuş ve batıya özenen bir toplum haline getirilmeye çalışılmışız. Bu özellikle emperyalist sistemin sadece bir oyunudur. Emperyalistler, bizi kendi değerlerimizden uzaklaştırıp daha farklı kültürleri benimseterek toplumuzun yapısını bozmaya gayret ediyor." dedi.

Savaşların sadece tankla, topla, tüfekle olmadığına dikkat çeken Türkmenoğlu, "Kültürel anlamda yozlaştırmaya çalışarak ve ekonomiye saldırarak bu savaşlar yaşanıyor. Bu medeniyetin mirasçıları olarak birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık ve bundan sonraki süreçte de kalacağız. Kültürel, ekonomik ve çok farklı saldırılar olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Toplumun birlik ve beraberliğini bozan en önemli unsurun kendi örf ve adetlerinden uzaklaşmak ve maneviyata yabancılaşmak olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, toplumun tarihini unutturarak köklerinden kopartılmaya çalışıldığının altını çizdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar