Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Herkese silah dağıtmaya başladık

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Askeri tecrübesi olan herkesin İçişleri Bakanlığına başvurmasını istiyoruz." dedi.

Ekleme: 24.02.2022 13:09:53 / Güncelleme: 24.02.2022 13:17:19 / Güncel
Destek için 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başlayan işgal sürüyor.

Saldırıyla ilgili konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski "Herkese silah dağıtmaya başladık. Askeri tecrübesi olan herkesin gelip, İçişleri Bakanlığı'na başvurmasını istiyoruz. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum. Tüm iş insanlarımız da geleceğimiz için sorumluluğu paylaşmaktadır. Mağazalarımızın dükkânlarımızın dolu olması gerekiyor. Ülkenizi savunmaya hazır olun. Ukrayna vatandaşlarının her biri vatanını korumak için ellerinde silahlarla hazır olacak. Her Ukrayna vatandaşı ülkesini koruyacak. Bu sabah tarihe geçti." dedi.

"Rusya ile diplomatik ilişkilerimizi tamamen kestik" diyen Zelenskiy, "Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır. Rusya vatandaşları hangi yolu seçeceklerini kendileri karar verecek. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp tepkinizi gösterin. Sizin Rus kanallarında bunu engelleyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek, bu imkânsız. Tarihi silemezsiniz, bu mümkün değil" ifadelerini kullandı. (İLKHA)