Hilal Kaplan, süresiz nafaka düzenlemesi için tarih verdi!

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, süresiz nafaka ile ilgili yayımlanan haberlerin eski bir taslaktan yararlanılarak hazırlandığını yazdı. Kaplan, beklenen düzenleme için tarih verdi.

Ekleme: 22.02.2022 21:50:36 / Güncelleme: 22.02.2022 21:50:36 / Güncel
Destek için 

Milyonlarca kişinin mağdur olduğu süresiz nafaka ile ilgili her ne kadar sözler verilse de bir adım atılmadı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, süresiz nafaka ile ilgili son günlerde çıkan haberleri ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Hilal Kaplan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Uzun süredir takip ettiğim ve sıklıkla üzerine yazdığım toplumsal bir talep olan "süresiz nafakanın sınırlandırılması" mevzuu üzerine geçtiğimiz günlerde bir haber yayınlanmıştı. Haberde düzenleme içeriğine ilişkin bilgiler, sanki şu anda üzerinde çalışılan taslak buymuş gibi yansıtılmıştı.

Ancak bakanlık kaynaklarından aldığım bilgiye göre, her ne kadar Adalet Bakanı Bozdağ konu hakkında harekete geçmeyi gündemine almış olsa da henüz son aşamaya gelmiş bir taslak bulunmuyor. Yayınlanan haberdeki bilgiler, ilk zamanlar üzerinde çalışılan bir düzenleme taslağına aitmiş. Dolayısıyla süresiz nafaka konusunda bakanlıktan direkt bilgi almadan mesele üzerine yorum yapmaya gerek yok.

Mevzubahis toplumsal talebe, bu sene içinde adil bir düzenleme getirilmesi bekleniyor diyebiliriz.”