Siyonist zulmüne karşı, açlık grevi başlattılar

Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirler, üzerlerinde kurulmaya çalışılan baskı ve kısıtlamalara karşı hapishane yönetimini protestolarını arttırdı.

Ekleme: 22.02.2022 14:06:43 / Güncelleme: 22.02.2022 14:06:43 / Dünya
Destek için 

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirlerin bir günlük açlık grevine gittiğini açıkladı.

Açıklamada, yapılan grevin Siyonist rejim hapishane yönetiminin haklarındaki sistematik cezai yaptırımlarını protesto etme amacını taşıdığı aktarıldı.

Grevin her siyasi hareketten üyesi bulunan ve hapishane yönetim kanunlarına başkaldırıyı amaçlayan Ulusal Acil Durum Komitesi tarafından yakın zamanda açıklanan 17 günlük mücadele programının bir parçası olduğu belirtildi.

Cezaevlerindeki İdari esirler Komitesi ise yaptığı yazılı açıklamada, Ramallah'ın batısındaki Ofer Cezaevi'ndeki hasta esirlerin verilen ilaçları geri vermeye başladıklarını duyurdu.

Komite, eylemlerin keyfi gözaltıları protesto etme, derhal serbest bırakılmalarını talep etme ve idari gözaltı politikasına karşı çıkma amaçlı yapıldığına işaret etti.

Açıklamada ayrıca, tüm Filistin halkı, genel olarak tüm esirlere destek olmak için halk protestoları düzenlemeye; idari tutuklu ve esirlerle ilgili komiteler ve resmi makamlar da "tüm insani normları ve uluslararası yasaları ihlal eden Siyonist rejim'in devam eden suçlarından dolayı uluslararası mahkemelere başvurmaya" çağırıldı.

İdari esirler, keyfi olarak hapse atılmalarına karşı bir protesto adımı olarak üst üste 53 gündür Siyonist rejim mahkemelerini boykot etmeye devam ediyor.

- Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirler

Filistin kaynaklarına göre Siyonist rejim hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Siyonist rejim, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

Tutuklunun, "Siyonist rejimin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin verilerine göre, Siyonist rejim hapishanelerinde 500'ü "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 550 Filistinli bulunuyor. Bunların yaklaşık 170'inin çocuk olduğu belirtiliyor.