ABD'den Donesk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerine yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden, Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile ticari ve mali ilişki kurulmasını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

Ekleme: 22.02.2022 07:20:10 / Güncelleme: 22.02.2022 07:20:10 / Güncel
Destek için 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, bu bölgelerle ticari ve mali ilişki kurulmasını yasaklayan kararnameyi imzaladı.
Buna göre 'Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne Amerikalılar tarafından nerede olurlarsa olsunlar yeni yatırım yapılması, bu bölgelerden ABD'ye doğrudan ya da dolaylı mal, hizmet ya da teknoloji ithalatı yapılması, ABD'den bu bölgelere doğrudan ya da dolaylı mal, hizmet ya da teknoloji ihracatı yapılması, Amerikalılar'ın bu bölgelerle mali işlemde bulunması yasaklandı.
Bölgelerin liderleri, üst düzey yetkilileri, bölgelerde yer alan tüzel kişiliklerin yönetim kurulu üyelerinin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması kararı alındı. Bu kişilere mali destek, sponsorluk, mali kaynak teknolojik destek, mal ve hizmet sağlanması yasaklandı.
Kararname kapsamında belirtilen kişilerin ABD'ye göçmen ya da göçmen olmayan statüden girmesine de yasak getirildi. (İLKHA)