Siyonist zindanlarındaki hasta esirler için destek gösterisi yapıldı

Gazzeliler, Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli hasta esirlerle dayanışmak amacıyla gösteri düzenledi.

Ekleme: 21.02.2022 14:17:21 / Güncelleme: 21.02.2022 14:17:21 / Dünya
Destek için 

Gazze kentindeki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) önünde düzenlenen eyleme katılan onlarca Filistinli, "Hapishanelerdeki hasta tutukluları kurtarma kampanyası" yazılı dövizler taşıdı.

Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi Koordinatörü Zeki Debabiş eylemde yaptığı konuşmada, ICRC'ye sorumluluklarını üstlenerek, tutukluların sıkıntılarını hafifletme ve hastaları kurtarma çağrısında bulundu.

Debabiş, Siyonist rejimin esirlere yönelik tıbbi ihmalde bulunduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da Siyonist rejimin tıbbi ihmal politikasına tepki gösterdi.

Kudra, hapishanelerdeki hastaların durumlarının iyi olmadığını, Siyonist rejim Hapishaneler İdaresinin tutukluları ölümle baş başa bıraktığını kaydetti.

Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli esirler meselesiyle ilgilenen yerel kurumlar, 13 Şubat'ta hasta esirlere destek için "Hayat, haktır" sloganıyla bir kampanya başlatmıştı. Bu kapsamda bu hassas meselenin gündeme getirilmesi amacıyla eylemler düzenleniyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin verilerine göre, Siyonist rejim hapishanelerinde 500'ü "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 550 Filistinli bulunuyor. Bunların yaklaşık 170'inin çocuk olduğu belirtiliyor.