Bir gazeteci daha PKK/PYD tarafından kaçırıldı

Suriye'nin Derik ilinde yaşayan gazeteci ve Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) Bölge Meclisi Üyesi Ahmed Sofi'nin, PKK/PYD tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Ekleme: 20.02.2022 13:50:07 / Güncelleme: 20.02.2022 13:50:07 / Güncel
Destek için 

PKK/PYD elemanlarının dün gece geç saatlerde Ahmed Sofi'nin Derik'e bağlı Bane Qesrê köyündeki evine basın düzenlediği ve bilinmeyen bir yere götürdüğü aktarıldı.

ARK TV ve Rêbaz News çalışanı olan Sofi, 2018 Ekim ayında da PKK/PYD tarafından alıkonulmuş, 6 Mart 2019'da serbest bırakılmıştı.

PKK/PYD, 5 Şubat'ta da ARK TV muhabiri Sabri Fexri'yi kaçırarak bilinmeyen bir yere götürmüştü.

7 Aralık 2021'de ise Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde, kız çocukları zorla "silah altına alınan" ailelere destek veren kadın gazeteci Şems Anter, PKK/YPG tarafından alıkonulmuştu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Genel Sekreterliği, PKK/PYD'nin gazetecilere yönelik kaçırma ve alıkoyma olaylarına ilişkin, "Basın çalışanı ve kurumlarının Özerk Yönetim ve ona bağlı silahlı gruplarca hedef alınması meşru değildir. Bu ihlallerin amacı gazetecilerin susturulması ve yönetimin her alanda çöküşünün göstergesidir" açıklamasında bulundu.

ENKS ayrıca ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'a çağrıda bulunarak alıkonulan tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını, basın kurumlarının özgürce çalışmasını sağlamasını istedi. (İLKHA)