HAMAS: İşgal zindanları tamamen boşalıncaya kadar işgalcileri esir almaya devam edeceğiz

HAMAS Siyasi Birimi Üyesi Zahir Cebbarin, Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmak amacıyla onur bir esir takası anlaşması yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Ekleme: 20.02.2022 09:55:08 / Güncelleme: 20.02.2022 10:08:17 / Güncel
Destek için 

HAMAS Siyasi Birimi Üyesi, Esirler, Şehitler ve Gaziler Ofisi Başkanı Zahir Cebbarin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Filistinli gençlerin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, siyonist işgal rejiminin kasıtlı olarak esir takasını ertelediğine dikkat çekti.

HAMAS üyesi gençlerin dün Beyrut'ta düzenledikleri etkinliğe, Filistinlilerin kaldıkları kamplardan çok sayıda genç katıldı.

Etkinlikte konuşan Cebbarin, işgalcilerin zamandan yararlanmak için esir takasını kasıtlı olarak geciktirdiğini belirtti.

Cebbarin, "İşgal rejimi, direnişin elindeki askerlerini kurtarmak için bedel ödemekten kaçınabileceğini zannediyorsa yanılıyor." uyarısında bulundu.

HAMAS'ın ve El-Kassam Tugayları'nın esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için her türlü çabayı gösterdiğini dile getiren Cebbarin, işgal rejimi zindanlarını tamamen boşaltmak ve esirlerin tümünü özgürlüklerine kavuşturmak için daha çok işgal askeri esir alma girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

HAMAS'ın Lübnan'daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi de Filistin davasının son durumu ve Batı Şeria'da halk direnişiyle uyumlu gerçekleşen silahlı eylemlerin artışı hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Abdülhadi ayrıca HAMAS'ın Lübnan'daki mülteci kamplarının huzur ve güvenliği ile sosyal barış konusundaki hassasiyetine değindi. (İLKHA)