Yıldız bu kez de Kürdistan bayrağını hazmedemedi!

IKBY yönetimine yönelik tepkisel söylemleriyle bilinen Gazeteci Müyesser Yıldız, bu kez de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın görüşmesi sırasında masada Kürdistan bayrağının yer almasını hazmedemedi.

Ekleme: 19.02.2022 22:37:59 / Güncelleme: 19.02.2022 22:40:36 / Güncel
Destek için 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yıldız; ''Almanya'da Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Bakanı Akar, Neçirvan Barzani'yle ikili görüşme yapmış. Masada, ne anlama geldiğinizi bildiğimiz sözde "Kürdistan bayrağı"nın olmasına dikkat. Ankara çoktan kabullense de alışmadım, alışmayacağım...''  dedi. 

Sık sık Barzani ailesini hedef alan Yıldız; CHP’li Birgül Ayman Güler'in , “Türk ulusuyla, Kürt milliyetini bana eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz” sözlerini  ''Ne yazık ki o da akademisyen dilinin kurbanı oldu.'' diyerek savunmaya çalışmış ana dilde eğitim talebine ise tepki göstermişti. 

''BOP’la planlanan, Irak’ın işgâli ile uygulamaya konulan “Büyük Kürdistan” görünümlü “Büyük İsrail” projesinin başlangıcı Kerkük, bitimi Kıbrıs’tır.'' diyerek her fırsatta IKBY'yi hedef alan Yıldız, Barzanilerin ve Kürdistan'ın Müyesser Yıldız'la imtihanı dedirtti.

Yıldız'ın IKBY'nin bayrağına karşı dahi tahammül edememesi tepki çekti. 

 

Etiketler: