İç Mimar Bir Kafeyi Nasıl Tasarlar?

İlandır...

Ekleme: 19.02.2022 18:40:48 / Güncelleme: 19.02.2022 18:40:57 / Tanıtım
Destek için 

Kafeteryalar, insanların evlerinin rahatlığında yiyecek/içecek tüketmeleri, sohbet edebilmeleri ve sosyal hayatlarını sürdürebilmeleri için hizmet veren mekanlardır. Yani gıda servisi yapılması kadar insanlara konforlu bir alan sunulması ve ferah bir alan elde edilmesi de önemlidir. Bu açıdan bakıldığında bir kafeterya hizmete açılmadan önce mutlaka bir iç mimar dokunuşu ile hazırlanmış olmalıdır.

İç mimari hizmeti veren kişi veya kurum bir kafeterya tasarımı gerçekleştirmek için öncelikle fiziki özellikleri ile mekanı gözden geçirir. Örneğin, Wawa İç mimarlık olarak firmamız tarafından da bu tasarımda öncelikle mekan ölçüleri, boyutları, şekli ve konumu göz önüne alınır. Bu sayede mekanın içinin nasıl tasarlanması gerektiği, neler kullanılması gerektiği ve aranan konforun nasıl elde edileceği belirlenebilir.

Cafe ve Restoran Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Tasarım hizmetlerinde bir kafeteryanın istenilen kaliteli görsellik ile sonuca ulaştırılması için öncelik ile inşaat çalışmasından başlanır. Sonrasında iç mimarlık ofisi projenin gerçekleştirilmesi için kaba yapı elde edildikten sonra dekoratif çalışmalara başlanır. Bu işlemler açısından sırasıyla zemin döşemesi, duvar kaplamaları, tavan döşemesi, tesisatlar, camlar, vitrin ve kapılar gibi her ayrıntı uygulanır.

Sıralı bir şekilde yürütülen iç mimar çalışmaları ile birlikte kafeterya içerisinde mobilyaların seçilmesi, rafların seçilmesi, aksesuarlar, mutfak eşyaları, bar, servis alanları, mutfak tasarımı gibi her nokta üzerinde ayrı ayrı çalışılır. Bu çalışmaların her birinde seçilen eşyanın renginden malzeme kalitesine ve boyutlarından tasarımına kadar her şeye dikkat edilerek kafeterya içerisinde mutlak uyum sağlanır.

İyi bir iç mimar dokunuşu sayesinde tasarlanmış bir kafeterya müşteriler için aranan sıcaklığı, kaliteyi ve huzuru net bir şekilde ortaya çıkarır. Aslında öyle ki kafeteryanın sunacağı hizmetin konseptine göre yani sadece sıcak/soğuk içecekler bulunması ya da özellikle yemekler üzerinde durulması gibi noktalara göre dahi kafeteryanın doğru bir mimari tasarıma sahip olması gerekir.