Kılıçdaroğlu fıkraları: "Ben de 28 şubat mağduruyum"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayın programında ilginç açıklamalarda bulundu. 6 partinin bir araya geldiği toplantıyla ilgili 28 Şubat'ta açıklama yapılacak olmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu çarpıcı ifadeler kullandı.

Ekleme: 18.02.2022 16:47:13 / Güncelleme: 18.02.2022 17:10:19 / Güncel
Destek için 

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT canlı yayınında gündeme ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet Partisi liderlerinin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dönüş adı altında Ahlatlıbel'de bir araya gelmişti. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bir araya gelen parti liderlerinin toplantısı yaklaşık 5 saat 30 dakika sürmüştü. Toplantıdan ziyade toplantının ardından ortak açıklama yapan liderlerin, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili mutabakat metnini Türkiye tarihinde post-modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat'ın yıl dönümünde açıklayacaklarını duyurması çok konuşulmuştu.

İLGİNÇ AÇIKLAMA: BEN DE 28 ŞUBAT MAĞDURUYUM

Konuyla ilgili canlı yayında kendisine yöneltilen "Neden 28 Şubat?" sorusunu cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilginç ifadelerle bu tarihte açıklama yapılacak olmasını savundu. 

Soruya verdiği cevapta "Geçmiş 28 Şubat'ta ne oldu? Demokrasi rafa kaldırılmıştı. Bu 28 Şubat'ta ne olacak? Raftan demokrasiyi indireceğiz. Kim ne düşünürse düşünsün, bu 28 Şubat, gerçek anlamda demokrasinin Türkiye'ye gelmesi için atılan temel adımlardan birisi olacaktır" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: 

Ben de bunun mağduruyum. 28 Şubat mağdurları var mı, var. Niye helalleşme diyoruz, bunun için diyoruz. Hepimizin oturup helalleşmesi lazım. İntikam duygusu ile devlet yönetilmez.

Etiketler: