Kar nedeniyle ahırları çöken hayvan yetiştiricilerine yem desteği

Gaziantep’te geçtiğimiz ay etkili olan yoğun kar yağışında ahırları çöken hayvan yetiştiricilerine yüzde 100 hibeyle verilecek yem desteğine Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde başlandı.

Ekleme: 17.02.2022 15:35:10 / Güncelleme: 17.02.2022 15:54:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle ahırları çöken hayvan yetiştiricilerine yüzde 100 hibeyle yem dağıtmaya başladı.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde dağıtımı tamamlanan yemlerin sonraki durakları, Şehitkamil, Araban, Nizip, Oğuzeli, ve Yavuzeli olacak. Böylelikle projeyle 7 ilçede hasar tespiti yapılan 375 işletmeciye, birer ton yem desteği sağlanacak.

Yoğun kar yağışının hemen arkasından hayvan yetiştiricilerine dağıtımı başlanan yemler hakkında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin, kentte meydana gelen doğal afet nedeniyle işletmecilere yem desteği için ilçe ziyaretlerine başladıklarını söyledi.

Seçkin, “Gaziantep’te birçok işletme kar yağışında zarar gördü. Hayvan yetiştiricilerimizde mağdur durumda ve destek olmak amacıyla yemlerimizi dağıtıyoruz. Tarımsal Hizmetler Gıda Daire Başkanlığı olarak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla her zaman vatandaşımızın yanındayız. Desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

İslahiye’ye bağlı Bayraktepe kırsal mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ali Gür de kar yağışından dolayı çadırlarının zarar gördüğünü, hayvanlarının büyük bir sorunla karşı karşıya kalmadığını belirterek, yem desteğinden dolayı Şahin’e teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler