Anglo Sakson bir ülke daha Hamas'ı terör örgütü listesine ekleyecek

Avustralya, askeri ve siyasi kanatlarıyla İslami direniş hareketi'ni (Hamas) terör örgütü olarak belirleme niyetini açıkladı.

Ekleme: 17.02.2022 11:22:14 / Güncelleme: 17.02.2022 11:22:14 / Dünya
Destek için 

Alwatan voice’un haberine göre, Avustralya, Hamas’a karşı bu kararı verecek en son Batılı ülke oldu.

Kanberra daha önce Hamas'a bağlı El Kassam Tugayları'nı terör listesine dahil etmişti, ancak yeni karar tüm örgüt faaliyetlerini kapsıyor.

HAMAS’TAN CEVAP GELDİ

Hamas liderlerinden İsmail Radwan, Avustralya'nın Hamas'ı yasaklama niyetini kınadı ve bu tavrı terörizm olarak nitelendirdi. Kararın işgale karşı her türlü direnişi destekleyen uluslararası meşruiyete açık bir darbe olduğunu vurguladı.

Radwan açıklamalarında: “Avustralya'nın kararı, işgale yönelik açık bir kayırıcılık ve uluslararası hukukun dengelerinde bir devrimi temsil ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Gerçek terörün, siyonist işgalinin Filistin topraklarında katliamlar yaparak, ayrımcılık yaparak, vatandaşları topraklarından sürüp ve ayrımcı rejimiyle gerçekleştirdiğinin terörün kendisi olduğunu, Hamas'ın uluslararası hukuka uygun olarak işgale karşı direndiğini ifade etti.

Hamas'ın Avustralya'da veya dünyanın diğer ülkelerinde yasaklanmasının siyonist işgalini her yerde Filistin halkına karşı suç ve terör işlemeye devam etmeye teşvik ettiğine dikkat çekti. Ortadoğu Haber